Societat 07/11/2013

"La ferida de la senyora Quintana, continuem defensant que no està provocada per una pilota de goma": Manel Prat en 10 frases

El director general dels Mossos repassa en una entrevista a Catalunya Ràdio els diversos temes conflictius que tenen el punt de mira en la policia catalana. L'últim, el cas del Raval

Ara
2 min
El director general de Policia, Manel Prat, el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, i el cap dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero / MANOLO GARCÍA

BarcelonaL'entrevista de Manel Prat a 'El Matí de Catalunya Ràdio' en 10 frases:

El Cas del Raval

1. "L'actuació del Raval és una actuació excepcional. [...] Tret que apareguin noves proves, entenem que és una operació més o menys correcta"

2. "És difícil veure les imatges [del cas Raval] i que es puguin acceptar. El que no podem acceptar és que hi hagi males pràctiques"

3. "Hi ha dues línies vermelles: els cops al cap i colpejar quan algú ja està immobilitzat. Amb els vídeos que hem analitzat no es pot determinar que es reben cinc cops al cap, com denuncia la Policia. D'aquestes imatges no es pot despendre que els cops vagin directament al cap del senyor Benítez"

Cas Quintana i ús de pilotes de goma

4. "La ferida de la senyora Quintana, continuem defensant que no està provocada per una pilota de goma"

5. "La dimissió [pel cas Quintana] la presento perquè en dues ocasions no vam dir tota la veritat perquè no la sabíem. No vam mentir. Hem volgut ser molt transparents des del primer moment, i s'han de conjugar tots els temps, el mediàtic, el polític i el judicial, i això fa que no acabi de ser del tot precisa la informació que es té".

6. Sobre la retirada de les pilotes de goma: "Fa un any ja vaig apuntar que les pilotes de goma tenien 'poc recorregut'"

Valoració al capdavant del cos de Mossos d'Esquadra

7. "Crec que, fent una valoració de tota la feina que he fet els tres últims anys, crec que és positiva. [...] En aquest temps, els fets delictius s'han reduït el 6%"

8. "Mostres d'afecte en rebem cada dia, i rebem més mostres d'afecte que crítiques"

9. "Estic a disposició del conseller d'Interior i del president de la Generalitat. Alguna vegada he presentat la dimissió i no ha estat acceptada. Aquesta setmana, no"

10. "El conseller manté la confiança en la meva persona i crec que les tres potes –conseller, director general i comissari en cap– formen un gran equip"

stats