Societat 17/10/2013

Multa per a un agent de la Guàrdia Urbana que va agredir un senegalès

El jutge li ha imposat una sanció de 600 euros en considerar provat que va copejar l'home sense necessitat i "més de deu vegades"

Efe
1 min

BarcelonaEl jutjat d'instrucció número 25 de Barcelona ha imposat una multa de 600 euros a un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona per copejar "més de deu vegades" un senegalès l'agost del 2012, sense que aquest mostrés "resistència".

El ciutadà senegalès venia ulleres de sol i en adonar-se de la presència de la Guàrdia Urbana va arrencar a córrer fins que a la plaça del Duc de Medinaceli l'agent condemnat el va atrapar i el va agredir, causant-li diverses lesions.

Segons la sentència, hi va haver un clar "excés en la conducta de l'agent de la Guàrdia Urbana, que, de forma gratuïta i innecessària, va copejar el denunciant en unes deu ocasions, en una conducta no emparada en la situació de necessitat ni en l'exercici del deure".

En el veredicte es condemna l'agent a pagar una multa de 600 euros i al pagament de les costes del judici. La sentència no és ferma, ja que podrà ser apel·lada.

stats