Societat 25/02/2013

Nestlé retira 6 productes de Buitoni i La Cocinera per contenir ADN de cavall

Assegura que actuarà legalment contra el seu proveïdor de carn Servocar

Efe
2 min

BarcelonaNestlé ha ordenat retirar tota la producció del seu proveïdor espanyol de carn Servocar (6 productes), de Casarrubios del Monte (Toledo), en haver-se trobat en les anàlisis realitzades ADN de cavall superior a l'1%, i ha assegurat que hi actuarà legalment en contra per exigir-li responsabilitats.

Així ho ha indicat Nestlé en una informació publicada a la seva pàgina web en la qual explica que, com a resultat d'uns controls, s'ha detectat en una partida de carn subministrada pel proveïdor Servocar traces d'ADN de cavall en un percentatge superior a l'1%, el llindar que determina si es tracta d'adulteració.

Segons la multinacional, Servocar havia certificat la matèria primera com 100% carn de boví, de manera que Nestlé ha decidit deixar de comprar i actuar legalment per exigir responsabilitats.

Ha subratllat que aquest fet no suposa cap risc per a la salut dels consumidors, però que "l'error conseqüent en l'etiquetatge fa que els productes no compleixin amb el que els consumidors esperen de nosaltres".

Nestlé ha apuntat que en breu els productes retirats seran reemplaçats per altres de nous fabricats amb carn 100% de boví que hagin superat les anàlisis d'ADN.

El director general de Nestlé Espanya, Bernard Meunier, ha afirmat a través d'un comunicat que "és evident que aquest és un problema que afecta el conjunt de fabricants de la indústria alimentària. És un frau de dimensió europea. Aquesta és una situació inacceptable. Demano disculpes als consumidors i els reafirmo la voluntat de mantenir-nos alerta".

Ha afegit que la companyia seguirà fent totes les anàlisis d'ADN que siguin necessàries per descartar que qualsevol altra partida de carn de boví que els subministri pugui estar afectada pel mateix problema.

En aquest sentit ha assegurat que estan reforçant els seus "controls de qualitat perquè no torni a passar una cosa semblant en el futur. La qualitat i la seguretat dels nostres productes és i seguirà sent la prioritat número u per a Nestlé".

Segons ha detallat la companyia a Efeagro, encara que els resultats de les anàlisis es referien només als canelons per a microones de la seva marca La Cocinera, la companyia ha decidit retirar tots els productes fets amb matèria primera subministrada per aquest proveïdor.

Els productes retirats són 'fusilli' bolonyesa de la seva marca Buitoni i els canelons per a microones, l'empanada gallega de carn, el farciment de carn, el d'albergínies i les crestes de carn, tots, de la marca La Cocinera.

stats