Societat 23/10/2019

Nova promesa per a l'Escola Entença de Barcelona: ara (de nou) a la Model

L'Ajuntament proposa l'antiga presó com a ubicació provisional per al centre, que funciona en mòduls

Maria Ortega
2 min
PaSSAT I FUTUR D’UNA PRESÓ MODEL

BarcelonaNou gir de guió per a l'Escola Entença, que, en certa manera –i provisionalment– torna als orígens: a l'antiga presó Model de Barcelona. Aquest centre va néixer el curs 2016-2017, en uns mòduls provisionals a l'Escola Industrial de Barcelona i amb el compromís de tenir l'edifici definitiu a la Model, que en aquell moment encara estava en funcionament. Des de llavors, però, els plans per a l'escola han donat moltes voltes i, tot i que els barracons no s'han mogut de l'Escola Industrial, se'ls han promès diferents ubicacions provisionals i definitives. Sobretot, tenint en compte que a la Model s'hi va anunciar una segona escola, que ja funciona en mòduls annexa a l'antiga presó, i que s'esperava la carambola per fer possible que Entença tingués el seu edifici al solar del carrer Provença on s'havia de fer l'ampliació de l'Hospital Clínic però que res no ha avançat en aquesta direcció. Ara l'Ajuntament ha promès una nova ubicació provisional per al centre: l'espai de la Model que toca als carrers Provença i Entença. De manera que, a partir del curs que ve, l'antic centre penitenciari passarà a albergar dues escoles en barracons: Entença i Xirinacs, que s'ubica al xamfrà de dalt del mateix carrer Entença.

L'Associació de Famílies de l'Escola Entença, tot i celebrar tenir un nou espai per fer front a la manca de metres quadrats que patia, recorda a l'Ajuntament que també els caldrà un espai definitiu. "Cal una solució valenta, no tenim cap solar esperant-nos, hauran de moure alguna cosa", avisa Constanza Saavedra.

L'última decepció per a les famílies d'aquesta escola es va viure a l'estiu, quan el consistori els va negar a l'últim sospir l'espai provisional que ja haurien d'ocupar aquest curs: e

stats