Societat 17/01/2018

Les obres als túnels de les Glòries es reprendran al març

La comissió de l'Ajuntament de Barcelona aprova l'últim tràmit per adjudicar el nou contracte

P.e.
2 min
Colau vol rescindir el contracte de les obres de Glòries pels retards i els sobrecostos

BarcelonaLa comissió d'ecologia, urbanisme i mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest dimecres de manera definitiva reprendre la construcció dels nous túnels de les Glòries, encarregant la gestió del projecte a l'empresa municipal BIMSA. Es tractava de l'últim tràmit que faltava per completar el nou contracte, que està previst que se signi les pròximes setmanes. El director general de BIMSA, Ángel Sánchez, ha explicat a la comissió que la previsió és que les obres comencin el primer trimestre d'aquest any.

En concret, Sánchez ha detallat que aquest dimecres s'han obert les ofertes econòmiques que s'han presentat. Ha afegit que la idea és que el consell d'administració de BIMSA debati l'adjudicació el 20 de febrer i que el 20 de març es presenti davant el comitè d'obres de Barcelona la proposta per reprendre les obres. Per tant, a finals de març s'hauria de tornar a activar la construcció dels dos túnels soterrats de la plaça de les Glòries.

Sánchez ha explicat que, en aquesta ocasió, l'adjudicació dels túnels es farà en diversos lots. Ha argumentat que així es donaran oportunitats a més empreses, perquè ha pronosticat que una desena de companyies diferents treballaran en les obres. També ha destacat que, amb aquesta fórmula, s'evita que les obres depenguin d'una única constructora, com passava abans. A principis de l'any passat, el govern municipal de Barcelona va decidir aturar les obres dels túnels de les Glòries, que acumulaven un endarreriment de 19 mesos i un sobrecost d'uns 11 milions d'euros.

Les obres es van aturar amb el suport de BComú, PSC i CUP, mentre que PDECat, Cs, ERC i PP s'hi van oposar. En la comissió d'aquest dimecres, la decisió d'adjudicar el nou contracte ha rebut els vots a favor de BComú, PDECat, Cs, ERC, PSC i CUP, amb l'abstenció del PP. La tinent d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha subratllat que l'aprovació permetrà que les obres es reactivin "de manera immediata" i que "acabin bé". "El calendari continua vigent i les pròximes setmanes es recuperaran les obres en la seva totalitat", ha assegurat. La previsió de l'Ajuntament és que la infraestructura viària entri en funcionament a principis del 2021.

El solar de l'hotel del Palau, per a equipaments

En paral·lel, la comissió d'ecologia, urbanisme i mobilitat de Barcelona també ha deixat totalment enterrat el projecte de l'hotel del Palau de la Música, ja que tots els grups del consistori han aprovat una modificació urbanística. Així, les finques del solar on s'havia de situar l'hotel, entre els carrers Sant Pere Més Alt, Amadeu Vives i Ciutat, tornaran al seu ús original i es destinaran a equipaments, tot i que el govern municipal no ha concretat de quin tipus.

stats