Societat 01/02/2016

Els Mossos colpegen els clans que tornaven a traficar a la Mina i el Besòs

La policia arresta 29 persones de quatre clans que havien agafat el relleu i d'altres contra els quals ja va actuar a l'operació del novembre

Enric Borràs
2 min

Barcelona600 agents dels Mossos d'Esquadra han fet 27 escorcolls i 29 detinguts aquesta matinada en deu poblacions de Catalunya en una operació contra el tràfic de drogues que se centra a l'àrea metropolitana de Barcelona, sobretot als barris de la Mina, de Sant Adrià del Besòs, i del Besòs, de Barcelona. Segons el sotscap de la Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos, l'inspector Ramon Grasa, han colpejat quatre grups criminals que havien agafat el relleu del tràfic de drogues a la zona després de l'operació Titan que va desarticular deu clans que es repartien fins l'operació dels Mossos del novembre.

Al novembre la policia catalana va arrestar 85 persones i va escorcollar 72 immobles en una actuació que, segons l’intendent portaveu dels Mossos d’Esquadra, Xavier Porcuna, va desarticular els deu punts de venda més actius de Catalunya. Llavors es va actuar sobretot contra els venedors al detall, tot i que també van apuntar als que els feien de correus de la droga, els que la importaven i els dirigents dels grups. Aquesta vegada l'operació es dirigia contra quatre clans que havien agafat el relleu als deu desarticulats fa dos mesos i mig i també s'han arrestat alguns dels qui buscaven a l'operació del novembre i que van escapar de la xarxa dels Mossos o que no van detenir perquè els faltaven proves.

Als 85 detinguts de l'operació del novembre cal sumar-ne 10 de la investigació prèvia. De tots aquells, 44 van entrar a la presó. Allò va ser un cop dur contra el tràfic de drogues a la zona i, segons ha explicat Grasa, van fer força difícil aconseguir-hi drogues. Amb tot, l'inspector ha admès que "seria molt agosarat" dir que s'ha acabat amb tot el tràfic a la Mina i el Besòs, "perquè mentre hi hagi demanda sempre hi haurà gent disposada a continuar venent drogues".

La policia, que ha comptat amb l'ajuda d'un helicòpter, ha confiscat 2.443 plantes de marihuana de 12 plantacions, 10,5 quilos de cànnabis preparat per vendre, 155 grams de cocaïna, 40 grams d'heroïna, dues pistoles, tres pistoles de fogueig, 80.000 euros en efectiu, 10 cotxes de gamma alta i joies. Durant la investigació ja s'havien fet decomisos de fins a mig quilo de cocaïna. L'operació continua oberta i es podrien arrestar fins a unes 35 persones. 12 dels escorcolls s'han fet a Sant Adrià del Besòs i tres a Barcelona, però també s'hi ha hagut a Castelldefels, Caldes de Malavella, Viladecans, Lliçà, Sant Boi de Llobregat i Riells.

Com en l'operació Titan, en aquesta Titan 2 els Mossos han actuat en magatzems de droga, intermediaris i proveïdors. Entre els arrestats fins i tot hi hauria un encarregat de fer les instal·lacions tècniques necessàries per a les plantacions de marihuana.

stats