Societat 27/05/2021

Ordenen l’ingrés a presó de Juana Rivas sense esperar l’indult

El Suprem li va rebaixar la condemna de cinc anys a dos anys i mig

Ara
1 min
Juana Rivas durant el judici celebrat fa una setmana al jutjat penal de Granada que l’ha condemnada per dos delictes de sostracció de menors.

BarcelonaEl jutge penal de Granada que va condemnar Juana Rivas, que l’estiu del 2017 va estar un mes en parador desconegut amb els seus dos fills per no entregar-los al pare amb l’argument de protegir-los d’ell, ha ordenat l’ingrés a presó de la dona. El jutjat ha pres la decisió després que el Tribunal Suprem rebaixés a la meitat la condemna a Rivas, de cinc anys a dos anys i mig de presó per un delicte de sostracció de menors, sense esperar la petició de l’indult que ha demanat al govern espanyol.

La defensa de la dona ja ha presentat un recurs contra la decisió del jutjat penal número 1 de Granada per reclamar que l’entrada a presó quedi "sense efecte" fins que es resolgui l’indult. El Suprem li va reduir la pena perquè va acceptar parcialment el recurs de Rivas: va considerar que, tot i que van ser dos els menors sostrets, la dona va cometre un únic delicte, i no dos, en contra del que havia mantingut l’Audiència de Granada.

Els fets van passar l'estiu del 2017, quan la mare va estar un mes en parador desconegut amb els seus dos fills per no entregar-los al pare, Francesco Arcuri, que el 2009 va ser condemnat per maltractaments. Després de diversos requeriments perquè tornés els nens i que l'home en denunciés la desaparició, Rivas va lliurar els fills a Granada.

stats