Societat 17/08/2017

#OrgullBarcelona, el 'hashtag' de suport a l'atemptat de Barcelona

Els missatges de condol a les víctimes que es fan a través de Twitter s'acompanyen d'aquesta etiqueta i d'altres com #TotsSomBarcelona

Ara
1 min

BarcelonaL'atemptat que ha tingut lloc aquesta tarda a Barcelona ha sembrat sobretot molta por i ràbia, però també ha fet aflorar una mica d'orgull. Almenys és el que es respira a xarxes socials com Twitter, on una de les etiquetes que s'ha fet més viral és #OrgullBarcelona. Tant ciutadans barcelonins com persones que han seguit els fets des de diversos llocs del món s'han expressat a través d'aquest 'hashtag'.

La majoria utilitzen l'etiqueta per acompanyar missatges d'agraïment a serveis de taxis i hotels per oferir totes les facilitats als ciutadans. Molts tuits també fan referència a l'aturada de la vaga de l'aeroport del Prat o a les cues per donar sang a l'Hospital de Sant Pau.

També es fa servir l'etiqueta per donar el condol a les víctimes. En alguns casos els tuits van acompanyats d'imatges i gràfics.

Un altre 'hashtag' que corre per Twitter és #TotsSomBarcelona, que també s'ha fet servir per donar suport i ànims en altres atemptats, com el recent de París #TotsSomParis i que recorda més a d'altres que s'han fet virals, com el famós #jesuischarlie. En el cas de l'atemptat de Londres, l'etiqueta més viral va ser #PrayForLondon.

stats