Societat 11/01/2021

El papa Francesc estableix que les dones puguin donar la comunió i llegir la paraula de Déu

Fins ara ja ho feien en alguns llocs on faltaven sacerdots

Ara
1 min
El papa Francesc, aquest dimecres

BarcelonaEl papa Francesc ha autoritzat que les dones puguin llegir la paraula de Déu, ajudar a l'altar durant les misses i distribuir la comunió, però de moment encara no podran formar part del sacerdoci. Ho ha fet en un motu propio (un document pontifici) que introdueix canvis en l'actual codi de dret canònic.

Encara que en alguns llocs on falten sacerdots les dones ja feien aquestes funcions i en diferents parts del món els bisbat ja ho havien autoritzat, el papa Francesc, en la mateixa línia, reconeix que cal fer definitivament oficial la presència de la dona a l'altar. "Em sembla oportú establir que poden ser lectors i acòlits no només els homes, sinó també les dones, a qui, a través del discerniment dels pastors i després d'una adequada preparació, l'Església reconeix la ferma voluntat de servir fidelment Déu i el poble cristià", escriu el Papa en una carta a la Congregació de la Doctrina de la Fe.

A més, Francesc també ha especificat que "respecte als ministeris ordenats, l'Església no té de cap manera la facultat de conferir a les dones l'ordenació sacerdotal".

stats