Societat 24/07/2017

Pisarello: "Només cal una mica de voluntat de totes les parts per acabar amb la vaga del metro"

El primer tinent d'alcalde de Barcelona defensa la feina de la regidora Mercedes Vidal en la negociació amb els treballadors el dia que s'arriba a la 12a jornada de la protesta

Ara
2 min
Un vagó de metro ple en la dotzena jornada de vaga del metro de Barcelona

BarcelonaL'acord per acabar amb la vaga del metro de Barcelona, que avui arriba a la dotzena jornada, podria estar molt a prop si hi hagués "voluntat de totes les parts". Així és com ho veu el primer tinent d'alcalde de la ciutat, Gerardo Pisarello, que en declaracions a 'El món a RAC1' ha recordat que "la setmana passada el comitè d'empresa deia que les diferències eren ínfimes". "Si és així, posem-hi una mica de voluntat tots plegats per acabar amb aquesta vaga", ha dit. Tanmateix, el que en realitat van dir la setmana passada els representants dels treballadors de TMB va ser que consideren que els punts de conflicte que encara es mantenen "no tenen cap cost o és ínfim".

Sigui com sigui, per a Pisarello l'Ajuntament ha fet un gran esforç en aquesta negociació i s'han presentat "diverses propostes". "Quan governes pots equivocar-te en quatre de cada deu decisions que prens cada dia, per això fem autocrítica constantment i hem anat avançat en la proposta", ha assegurat.

Els principals punts a tenir en compte en l'esforç de l'Ajuntament, segons el tinent d'alcalde, són "els 23 milions d'euros que s'han posat sobre la taula per a millores salarials, revertir l'externalització de 370 persones i millorar els torns per facilitar la conciliació familiar dels treballadors".

Tot i així, ha recordat que "una administració pública ha de vetllar per l'equilibri pressupostari i per la qualitat del servei, i hi ha límits pressupostaris i altres necessitats, com mantenir la congelació de les tarifes". Pel que fa a la demanda de revertir les externalitzacions, també ha matisat que l'equip de govern d'Ada Colau "no està a favor de la internalització de tots els serveis que fan les empreses municipals". "Hi ha serveis essencials que sí que s'han d'internalitzar, però no cal fer-ho absolutament amb tot. Allà on el servei funciona bé i amb condicions laborals dignes, s'ha de mantenir, no tenim una posició dogmàtica", ha advertit.

"Bona feina" de la conselleria i de la regidora

Sobre la incorporació a les negociacions del gerent de l'Ajuntament, Jordi Martí, i del coordinador de serveis metropolitans de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, Eduard Saurina, significa que "s'han reforçat equips negociadors", tot i defensar que fins ara "la Generalitat està fent molt bona feina com a mediadora amb la consellera Bassa, i també l'Ajuntament amb la regidora Mercedes Vidal, la dimissió de la qual va demanar tota l'oposició en el ple de divendres.

"Jo entenc que els sindicats han de ser exigents, però em dol més quan sento segons quines forces polítiques apuntar-se a la defensa dels treballadors", ha dit. I ha afegit: "El reforç de l'equip negociador és per obrir més canals. Vidal està fent una molt bona feina. Les crítiques són injustes. Amb el bus va arribar a un acord, i això és una prova que és capaç de fer-ho. Té tot el suport de l'equip de govern".

stats