Societat
Societat 06/06/2013

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca guanya el Premi al Ciutadà Europeu

També ha estat premiada la Reial Acadèmia de la llengua Basca (Euskaltzaindia)

Efe
2 min
CLAM PER FORÇAR CANVIS 
 Les accions de pressió de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) s'han repetit els últims mesos per exigir canvis legislatius.

BarcelonaLa Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) i la Reial Acadèmia de la llengua Basca (Euskaltzaindia) han guanyat avui el Premi Ciutadà Europeu 2013 que concedeix anualment el Parlament Europeu (PE), informa en una nota l'oficina del PE a Madrid.

El premi, que també ha recaigut en altres 41 candidatures de 21 països europeus, serà lliurat en una cerimònia a la seu del PE a Brussel·les els pròxims 16 i 17 d'octubre.

Des de l'any 2008, l'Eurocambra concedeix aquest guardó a persones o organitzacions que lluitin pels valors europeus, promoguin la integració entre ciutadans i els Estats membres i facilitin la cooperació trasnacional dins de la Unió.

La candidatura de la PAH va ser presentada pels eurodiputats Raül Romeva i Ana Miranda (VERDS/ALE), i Willy Meyer (GUE/NGL), mentre que l'eurodiputada liberal Izaskun Bilbao va defensar la candidatura d'Euskaltzaindia.

La portaveu de la PAH, Ada Colau, ha destacat que el premi "hauria de fer rectificar al PP". En declaracions a Efe, Colau s'ha mostrat "molt agraïda" al Parlament Europeu per la distinció "que és especialment important en un context on el govern del PP no ha volgut recollir les demandes de la PAH i ha donat l'esquena a la Iniciativa Legislativa Popular".

"Però, a més, el PP ha intentat desviar l'atenció del problema dels desnonaments i l'habitatge amb una campanya per desacreditar i criminalitzar la PAH, titllant-nos de nazis i terroristes. Que ens donin un premi al reconeixement dels nostres valors de ciutadania, als valors cívics, hauria de fer rectificar el Govern del PP", ha declarat Colau.

stats