Societat 26/02/2020

El Port de Barcelona enderrocarà el cinema Imax

El consell d'administració ha finalitzat el tràmit per extingir la concessió de l'espai

Ara
1 min
El cinema Imax Port Vell

BarcelonaBarcelona es prepara per enderrocar l'antic cinema Imax, que va deixar de funcionar l'estiu del 2014 i que, des de llavors, no ha acollit cap nova activitat. És un edifici buit. El consell d'administració del Port ha aprovat extingir la concessió de l'espai, al Port Vell, a Teatro Imax Barcelona SA, i deixa clar que la seva intenció és enderrocar l'antiga sala i redefinir-ne els usos.

La concessió vencia el març del 2024, però el Port, vista la falta d'activitat i "l'evident situació d'abandonament" de les instal·lacions, ha decidit precipitar-ho i recuperar la possessió. L'objectiu: garantir la seguretat del domini públic portuari.

Imax va obrir les seves portes a la ciutat el 1995. Tenia capacitat per a 416 espectadors i comptava amb un sistema especial de dues pantalles gegants rotatòries, una de 600 metres quadrats i una amb forma de cúpula de 900 metres quadrats. El cinema panoràmic, tant el de Barcelona com el de Madrid, va tancar portes per la baixa afluència de públic. Del més d'un milió d'espectadors l'any que van arribar a rebre les sales en els seus millors temps, l'últim any es va passar a rebre'n només 130.000.

stats