Societat 26/10/2019

El president del Col·legi de Metges demana que el Congrés prohibeixi les pilotes de goma

La Societat Catalana d'Oftalmologia constata les "lesions irreversibles" per l'ús dels projectils

Ara
1 min
Un home ferit a la cara rebent assistència mèdica per part del SEM divendres a la Via Laietana.

BarcelonaEl president del Col·legi de Metges, Jaume Padrós, ha demanat en una piulada que el Congrés prohibeixi l'ús de les pilotes de goma per part dels cossos de policia espanyols –Policia Nacional i Guàrdia Civil-, després que quatre persones hagin perdut la visió d'un ull durant els aldarulls. "El Parlament no en va prohibir l'ús a Catalunya, sinó que d'acord amb les seves competències només va poder fer-ho amb els Mossos", ha precisat en una piulada.

Paral·lelament, la Societat Catalana d'Oftalmologia ha assegurat que l'ús d'aquests projectils causa "lesions irreversibles" i "seqüeles permanents" molt greus.

Avui també el president del Col·legi de Metges ha criticat les formes del president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, durant la visita a l'Hospital de Sant Pau dde Barcelona. Segons ha escrit Padrós a Twitter, la visita "no va ser un error", però les formes van ser "molt inadequades". "Instrumentalitzar seleccionant ferits, bloquejar el servei d'urgències, menystenir la direcció, mostrar un subfusell en un centre hospitalari...", critica Padrós a la piulada, que també lamenta que ara el Sánchez qüestioni el personal sanitari per haver-se manifestat i el defineixi com a "funcionaris".

stats