Societat 04/05/2019

Els professors associats es plantegen una vaga a la tardor per combatre la precarietat

Una assemblea de docents critica que el sistema universitari permeti sous de 500 euros

Acn
1 min
Una assemblea de professors associats avui a Barcelona

BarcelonaProp d'un centenar de professors associats de les universitats públiques catalanes s'han reunit en assemblea aquest dissabte al matí a Barcelona per valorar la situació actual del col·lectiu i començar a organitzar mobilitzacions per aconseguir contrarestar la precarietat laboral que implica que docents universitaris "aguantin" el sistema cobrant sous de 500 euros. Lluís Frago, un dels assistents a l'assemblea, ha constatat que les mobilitzacions dels últims mesos no han servit per arrencar compromisos ni cap gest, una situació que consideren "una humiliació".

Una vaga puntual o, en el pitjor dels casos, una d'indefinida de cara a l'inici del curs universitari vinent són dos dels escenaris possibles per pressionar l'administració. Els professors associats lamenten que la predisposició dels equips rectorals i de la secretaria d'Universitats i Recerca ha quedat només en paraules, i que els últims temps la precarietat entre el col·lectiu ha anat creixent mentre que el "prestigi" de la universitat pública s'ha anat enfonsant.

Els professors associats valoren l'organització del col·lectiu, que ha servit per primer cop per tenir un "lloc de contacte" que permeti coordinar les accions dels docents que estan en la mateixa situació malgrat que treballin en universitats diferents. Segons ha explicat Roser Rodríguez, una altra professora associada que ha participat en l'assemblea, a partir d'aquest mes de maig els professors associats s'organitzaran en diferents comissions de treball, entre les quals la jurídica, per poder avaluar possibles accions. També estudiaran la nova figura contractual que en alguna ocasió ha proposat el secretari d'Universitats, per mirar de solucionar el conflicte amb els associats.

stats