Societat 23/03/2015

Els beneficis de beure te

Diferents estudis demostren que beure te de forma regular ajuda a combatre nombroses malalties

Europa Press
2 min
Nombrosos estudis apunten que beure els diferents tipus de te aporten molts beneficis a la salut / GETTY

MadridRelaxant, antioxidant, reconstituent… El te està de moda, i el motiu no és altre que la seva bona premsa. Ha estat sempre una de les begudes més consumides del món, però el creixent interès per la salut no ha fet més que disparar la seva reputació. Però, què hi ha de cert en les afirmacions segons les quals el te és una font de benestar? És bo prendre una tassa de te al dia? Són tots els tes igual de bons, o hi ha diferències en funció de quina és la varietat?

És bo contra la diabetis. Una investigació de la Universitat Heinrich-Heine (Alemanya) ha demostrat que beure te redueix un 20% la possibilitat de desenvolupar diabetis de tipus 2. La raó és que el te afavoreix i facilita les funcions digestives i l'absorció de la glucosa.

Prevé el desenvolupament de l'Alzheimer. Segons un estudi de la Universitat de Leeds (Anglaterra), els antioxidants del te verd són capaços d'interrompre un pas clau en el desenvolupament de l'Alzheimer.

Ajuda a la vista. L'ull pot patir estrès oxidatiu i ser més propens a malalties oculars. Un estudi del 2010 va mostrar que els components del te verd afecten positivament els teixits de l'ull, especialment els relacionats amb la retina.

Redueix l'estrès. El te negre facilita la relaxació. Segons una investigació del 2010 del University College London el te disminueix els nivells d'estrès, a més d'ajudar a reduir la pressió sanguínia, causant d'atacs cardiovasculars i vessaments cerebrals.

Rejoveneix. El te blanc és ric en polifenols i és una gran font d'antioxidants. Un estudi fet l'any 2011 afirma que podria reduir l'aparició d'arrugues, ja que afavoreix la producció de col·lagen i l'elasticitat de la pell.

Regula el pes. El te verd ajuda a cremar greixos, raó per la qual s'associa amb la reducció de pes. Un estudi publicat l'any 2011 per la revista 'Obesity' va mostrar que els ratolins alimentats amb una dieta alta en greixos i amb components del te verd van guanyar pes a un ritme menor que els ratolins que no van rebre te.

stats