CIUTATS
Societat 14/12/2010

La Rambla de Barcelona retirarà tots els ocellaires i les noves botigues d'artesania

Vist el caòtic procés de reconversió dels antics ocellaires de la Rambla en parades d'artesania, l'Ajuntament de Barcelona ha decidit tirar pel dret i abolir qualsevol tipus de nou intent de reforma. En un període prudencial de temps de negociació deixarà d'haver-hi parades a la part alta de la Rambla. Ni ocellaires, ni artesania

Maria Ortega
2 min

BARCELONAEl procés de reconversió dels ocellaires de la Rambla en botigues d'artesania s'ha revelat caòtic i abans d'engegar el segon intent que ja havia anunciat, l'Ajuntament de Barcelona ha agafat el camí més recte: amortitzarà totes les llicències de les antigues parades i farà net. En un marge prudencial de temps, doncs, no hi haurà ni botigues d'animals ni de cap mena d'artesania a la part de dalt de la Rambla. Els establiments comercials començaran amb les parades de flors.

La regidora de Ciutat Vella, Assumpte Escarp, va informar ahir que l'Institut Municipal de Mercat ja ha engegat una ronda de converses amb els paradistes per tal d'arribar a acords econòmics i amortitzar les seves llicències d'activitat en una decisió que posa punt i final a 150 anys d'història de venda d'animals a la Rambla. No hi haurà nous pavellons de l'arquitecte Antoni de Moragas, com s'havia explicat en l'última comissió d'Hisenda i Promoció Econòmica, i la inversió extra de 40.000 euros per establiment que s'havia previst per reestructurar les parades es destinarà al retorn de la inversió inicial dels paradistes. D'aquesta manera, cadascun dels sis exocellaires que ja havia fet al pas cap als nous quioscos rebrà 40.000 euros, 240.000 en total. La idea de l'Ajuntament és afrontar el procés per fases i abordar d'entrada els casos dels comerciants que ja tenen clar que acceptaran l'oferta municipal per alliberar la llicència i continuar progressivament lligant els contractes, si és necessari des de la via judicial.

La manca de concreció del primer projecte, que preveia unificar en un sol macroestabliment cinc de les llicències dels antics ocellaires, ha deixat la Rambla amb l'obligació de buscar lloc a les onze parades. Totes d'entre 11 i 12 metres, “una paret de 90 metres que fa de barrera visual entre el lateral i la part central”, cop ha apuntat Escarp. El tipus de producte que s'hi comercialitzava, les dificultats de mobilitat i la voluntat de mantenir un nivell de qualitat mínim són els arguments que han portat l'Ajuntament a prendre aquesta decisió.

stats