SOCIETAT
Societat 10/09/2012

Recoder respon a Esperanza Aguirre sobre Eurovegas: "Qui riu darrer riu més bé"

El conseller assegura que Barcelona és més cosmopolita que Madrid i destaca que cal llegir "la lletra petita" de la decisió de Las Vegas Sands

Ara
2 min
Recoder, en la presentació del projecte Barcelona World / JORDI PIZARRO

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha assegurat aquest dilluns que Barcelona World encaixa millor amb la realitat catalana que Eurovegas. “Hem treballat en silenci i hem aconseguit per a Catalunya el projecte que pensem que és millor”, ha dit en una entrevista a RAC1.

Recoder ha destacat que la capital catalana és “sens dubte” més cosmopolita que Madrid, en resposta a les declaracions de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, que va assegurar que el magnat Sheldon Adelson havia escollit Madrid per ser “més cosmopolita i oberta”. “Qui riu darrer riu més bé”, ha dit el conseller.

Segons Recoder, el nou projecte encaixa millor perquè no requereix cap canvi de qualificació urbanística, no s'ha d'expropiar cap terreny i no cal canviar cap llei. “A més, té al capdavant una sèrie de gent que no són operadors del joc. Els casinos seran una qüestió tangencial”, ha dit el conseller, que ha assegurat que en cap moment durant les negociacions amb Las Vegas Sands es va plantejar cap modificació legislativa i que sempre es van plantejar les negociacions “sobre unes bases serioses”.

p { margin-bottom: 0.21cm; } “De Las Vegas Sands ens interessava la seva capacitat d'organitzar actes de caire internacional. En aquest sentit són els millors, l'element addicional era el tema del joc”, ha explicat Recoder, que ha detallat que el 19 d'agost el Govern va anunciar a l'empresa que tenia una data límit, a finals d'agost, i a partir d'aquell moment es van sentir “lliures” per prendre altres decisions.

També ha destacat que cal llegir “la lletra petita” de la decisió de portar Eurovegas a Madrid: “Las Vegas Sands supedita la decisió a l'evolució d'Europa, d'Espanya i de que trobin el finançament. Queden pendents elements que no són menors”, ha assegurat.

stats