Colau crida a la calma i recorda que "el més greu" que ha passat en les manifestacions per Hasél és que una manifestant ha perdut un ull

L'alcaldessa reclama al PSOE que agilitzi l'indult per a Pablo Hasél i que el Parlament reobri el debat sobre l'ús de les bales de foam

2 min
Manifestació a pla de Palau per l'empresonament de Pablo Hasél

BarcelonaDesprés de quatre dies d'aldarulls a l'acabar les manifestacions en suport a Pablo Hásel, Ada Colau ha fet aquest dissabte una crida a la calma en declaracions als mitjans i ha assegurat que, malgrat entendre que "hi ha raons per al malestar social", els atacs contra negocis o material urbà "no són una solució". Per a aquesta tarda s'espera una altra protesta, que podria ser la més multitudinària de les que hi ha hagut, i els Mossos estan en alerta per evitar que es repeteixen els desordres de les nits anteriors.

Hores abans d'aquestes declaracions, l'alcaldessa de Barcelona trencava el seu silenci a través de Twitter donant suport als agents, qüestionats. Però no obstant això ha reclamat que el Parlament reobri el debat sobre l'ús de les bales de foam per tal que es prohibeixn o se'n limiti l'ús. En aquest sentit, ha remarcat que "el més greu" que ha passat durant els aldarulls ha sigut que "un projectil de foam" [escuma de polietilè] ha buidat l'ull d'una jove manifestant de 19 anys. "No és normal que algú, per manifestar-se, pugui perdre la visió d'un ull", ha lamentat.

Colau ha condemnat les destrosses i els disturbis perquè, ha dit, "només perjudiquen veïns i comerços, que ja estan patint prou" pels efectes de la pandèmia. No obstant això, ha subratllat que tampoc no es pot caure en "criminalitzar les manifestacions", ja que entén que al darrere també hi ha "l'angoixa i el malestar social", sobretot entre els joves, per la manca de perspectiva i un atur molt elevat. Per posar-hi solució, la líders dels comuns ha animat partits polítics i institucions a treballar plegats per construir "polítiques socials i econòmiques ambicioses" amb què abordar els reptes i els problemes que queden exposats en les protestes. "No hem de perdre el temps barallant-nos, sinó posar-nos a treballar", ha conclòs.

A més, l'alcaldessa de Barcelona ha instat a apartar la picabaralla política per treballar plegats per a "una reforma penal" que tregui del Codi Penal els delictes d'injúries a la Corona, però mentre que això no arriba, reclama al PSOE que "agilitzi els tràmits" per indultar el raper lleidatà, de qui ha dit que hi ha un "consens general que no hauria d'haver entrat a la presó".

stats