Societat 15/12/2020

S'esgoten en tres hores les 45.000 reserves per veure el muntatge per als Reis d'Orient al Fòrum

L'Ajuntament està estudiant diferents opcions per respondre a tanta demanda

M.o.
2 min
Una de les instal·lacions que es preparen al Fòrum

BarcelonaLes 45.000 places reservades per poder veure el muntatge dedicat als Reis d'Orient al Fòrum de Barcelona s'han esgotat en només tres hores. El sistema de reserves –l'entrada és gratuïta– s'ha posat en marxa avui poc després de les deu del matí i a la una del migdia totes les franges horàries dels vuit dies en què es programa el xou ja estaven plenes. La instal·lació La màgia d’Orient neix com a punt de recollida de les cartes als Reis d'Orient durant aquest Nadal insòlit en què no hi haurà Cavalcada. Com un espai on els més petits podran tafanejar, per primer cop, entre els engranatges que fan possible la nit més màgica. Al Fòrum s'hi podran veure les carrosses, les criatures fantàstiques i la Gran Bústia Reial en un recorregut immersiu de mitja hora.

El director de Programes Culturals de l'Ajuntament, Esteve Caramés, ha assegurat que preveien la possibilitat que la proposta pogués tenir una bona rebuda i ara estan estudiant diferents opcions per poder-hi donar resposta. "Tenim molt clar que és un projecte nou, que es posa en marxa al mateix temps que es presenta, però hi ha opcions que mirarem d'estudiar els pròxims dies per donar resposta a la situació generada", ha apuntat. En tot cas, ha insistit que una part molt important del xou serà la retransmissió televisiva que faran les tres televisions públiques –Betevé, TV3 i TVE Catalunya– en simultani de l'arribada dels Reis el dia 5 de gener. "Serà molt singular i estic segur que sorprendrà", ha assegurat.

També ha demanat a tothom que compleixi amb el "deure cívic" de cancel·lar les entrades si no es pot assistir a l'espectacle i evitar així que es repeteixi el que va passar durant les propostes que es van programar, també amb cita prèvia, per a les festes de la Mercè, quan hi havia moltes cadires buides.

Sobre la instal·lació del Fòrum, el mateix Camarés va explicar ahir que "és un espai molt gran, a l’aire lliure i té prou capacitat per respectar la distància entre persones de dos metres". Està previst que cada hora hi entrin 700 persones. "Els infants podran visitar moltes coses que Ses Majestats ens han fet arribar: des dels carters reials fins als carboners, passant per l’espai d’anar a dormir o la bústia reial”, afegia Marta Almirall, directora artística del muntatge.

El recinte estarà obert de les 11 del matí a les 17, excepte el dia de Cap d’Any i el 5 de gener, que és quan es retransmetrà l’arribada dels Reis d'Orient a Barcelona per televisió i només hi haurà espectacle en horari de matí.

stats