Trànsit
Societat 12/09/2021

Es normalitza el trànsit a les autopistes, després d'una tarda complicada

Els camions de gran tonatge no poden circular per l'AP-7 entre les cinc de la tarda i les 10 de la nit

ARA
2 min
Imatge de les càmeres del Servei Català del Trànsit de les cues de l'AP-7 nord

BarcelonaDesprés d'una tarda complicada a les vies catalanes, la circulació de vehicles s'ha normalitzat i fins a les 20.30 h havien tornat ja a l'àrea metropolitana el 85% dels vehicles que es preveu que ho facin al llarg del dia. Dos accidents a l'AP-7 nord havien complicat la tornada de milers de cotxes perquè es van haver de tancar carrils en diversos punts d'aquesta. S'hi han arribat a formar fins a 20 quilòmetres tant en sentit nord com sud, segons informa el Servei Català del Trànsit.

Aquest és el segon cap de setmana des que es van aixecar les barreres dels peatges de pagament i, després que en el primer aquesta autopista fos una ratera per a molts conductors, des de les cinc de la tarda els camions de gran tonatge hi tenen prohibida la circulació i els més lleugers han de fer servir exclusivament el primer carril.

Altres vies amb complicacions viàries durant aquesta tarda de diumenge són la C-16, amb 5 quilòmetres de retencions a Berga; la C-32, amb tres quilòmetres de congestió a Cabrera de Mar; la C-31, amb dos quilòmetres de cua a Santa Cristina d'Aro, i la C-65, amb dos quilòmetres d'aturades a Llagostera.

Per evitar les retencions, de fins a 40 quilòmetres tornant de les platges de la Costa Brava cap a l'àrea metropolitana de Barcelona, Trànsit posa en marxa diverses mesures especials. Així, a part de la prohibició de circular per als camions de més de 7,5 tones entre les cinc de la tarda i les 10 de la nit, ha habilitat carrils addicionals a l'AP-7 en tots dos sentits de la marxa, i també a la C-32 en sentit sud. En aquests punts, els camions no podran avançar. Pel que fa als vehicles de gran tonatge, no podran circular en el tram comprès entre Maçanet i l'Hospitalet de l'Infant entre les 5 de la tarda i les 10 de la nit. Paral·lelament, Trànsit ha assenyalat que hi haurà més cabines de peatge obertes a l'AP-7 per facilitar la circulació.

Els camioners han denunciat a TV3 que han tingut problemes per poder aparcar els vehicles durant les cinc hores en què durava la prohibició de circular-hi, un veto que es repetirà tots els diumenges de setembre.

A més, l'avís de precipitacions intenses fins a la mitjanit que ha fet el Meteocat pot complicar encara més el trànsit i, per això, es demana precaució a l'hora de circular.

stats