Societat 21/07/2016

Vidreres, Sant Vicenç de Montalt, Cabrils i Cunit: els pobles amb més robatoris a la llar

A Barcelona els delictes es concentren a l'Eixample, el Barri Gòtic i la Vila de Gràcia. Pateixen un augment notable durant l'agost

Ara
2 min
Els robatoris a la llar van augmentar un 10% l'any passat a Catalunya

BarcelonaEls robatoris amb força a les llars van patir un "preocupant" increment durant l'any passat, segons va explicar el mateix departament d'Interior al febrer. En aquella roda de premsa per presentar els índexs de criminalitat del 2015, la conselleria va destacar que els robatoris en domicilis han crescut un 10%, fins a arribar a les més de 27.000 denúncies, de les quals un 78% tenen a veure amb primeres residències.

Aquest dijous, i coincidint amb la proximitat del mes d'agost, que és quan històricament es produeix una concentració més elevada d'aquest tipus de delictes, Unespa, l'associació estatal que representa les asseguradores, ha fet públic un informe en què detalla quines són les zones més propenses a patir robatoris a Catalunya. Les dades s'han extret d'un total de 16.500 robatoris denunciats en els quals hi havia contractada una assegurança.

Segons aquestes xifres, les localitats que pateixen més robatoris en relació amb el nombre d'habitatges són Vidreres, Sant Vicenç de Montalt, Cabrils i Cunit. Per contra, les localitats més "segures" se situen al Pirineu o a l'interior de Catalunya, com és el cas de Ribes de Freser, Fontanals de Cerdanya, Santpedor i Tremp. Però l'informe 'Els robatoris en llars a Catalunya' es fixa especialment en el Litoral català, un espai on hi ha nombroses segones residències i que tradicionalment pateix més aquest tipus de delictes. D'acord amb aquest fet, i malgrat que Unespa destaca que a tota la costa el nombre d'habitatges assegurats és similar, un 45% dels incidents es concentren a la Costa Daurada.

En qualsevol cas, el 70% dels robatoris es produeix a la demarcació de Barcelona. A la ciutat, on el robatori mitjà té un cost de 550 euros i l'any passat aquest tipus de delictes van incrementar-se un 27%, els delictes es concentren a l'Eixample, el Barri Gòtic i la Vila de Gràcia. Per contra, la probabilitat més baixa es troba a la Maternitat i Sant Ramon, el Camp d'en Grassot i Provençals.

stats