Societat 24/08/2015

Un passatger sense bitllet arrenca d'una queixalada el lòbul d'una orella a un revisor de Renfe

Els fets van tenir lloc dissabte a l'estació de Mollet Santa Rosa. Els Mossos busquen l'agressor, que va poder fugir

Efe
2 min
Estació de Mollet Santa Rosa, on va tenir lloc l'agressió

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra busquen un passatger de tren que, d'una queixalada, va arrencar el lòbul de l'orella a un interventor de Renfe que el va sorprendre viatjant sense bitllet a l'estació Mollet Santa Rosa de la línia R3 de Rodalies. Segons fonts policials, el viatger es va llançar sobre l'interventor quan li va demanar el títol de transport, el va mossegar a l'orella i li va arrencar el lòbul. Com a conseqüència, el revisor va haver de ser sotmès a una intervenció quirúrgica de reconstrucció a l'Hospital de Mollet del Vallès (Vallès Oriental).

L'agressor va aconseguir fugir abans que arribessin els Mossos d'Esquadra, que havien estat avisats pels responsables de l'empresa ferroviària. Fins ara no ha estat possible identificar-lo, malgrat que la policia disposa de la seva descripció física. Els Mossos han obert una investigació sobre els fets i estan intentant identificar l'autor de l'agressió, que es va produir cap a les 11:30 hores de dissabte a l'estació Mollet Santa Rosa, per detenir-lo.

CCOO denuncia agressions "reiterades"

Segons el sindicat CCOO, el mateix dia de l'agressió es van produir diversos robatoris i intimidacions a passatgers de les línies ferroviàries de Renfe, en alguns casos comesos per persones que duien armes blanques. CCOO ha denunciat les condicions de "seguretat extremament precàries" en què treballen els interventors dels trens de Rodalies de Catalunya i ha alertat que les agressions als revisors són "reiterades i insostenibles, excessives en comparació amb altres mitjans de transport de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM)".

El sindicat culpa de la "falta de seguretat dels viatgers i de l'absència d'unes condicions dignes de qualitat del servei" el Departament de Territori i Sostenibilitat, titular del servei, els Mossos d'Esquadra i la direcció de Rodalies de Renfe a Catalunya. CCOO enumera en el seu comunicat les carències que, en la seva opinió, té la línia de Rodalies de Renfe: una plantilla insuficient i una paràlisi de les inversions.

Però el sindicat també en culpabilitza la Generalitat, a la qual acusa d'establir una "rigidesa tarifària que no concorda amb les condicions socials de la societat actual". És a dir, considera que els preus del servei fan que moltes persones no paguin, com l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que fa unes setmanes va assegurar que ningú no es colava al metro per gust.

stats