Societat 07/07/2016

Les voreres de la Sagrada Família guanyen espai amb el trasllat de terrasses a la calçada

L'Ajuntament assegura que amb aquestes plataformes desmuntables l'espai públic augmenta un 30%

Ara
2 min
Les voreres de la Sagrada Família guanyen espai traslladant les terrasses a la calçada

BARCELONAL'Ajuntament de Barcelona ha iniciat aquest dijous la instal·lació de plataformes desmuntables a la calçada de l'entorn de la Sagrada Família on s'ubicaran les terrasses que actualment hi ha a la vorera. La mesura forma part d'un pla més ampli per reordenar aquesta zona de la ciutat, una de les que més pateix la pressió turística. El consistori assegura que podrà augmentar en un 30% l'espai públic.

En una primera fase es col·locaran tres plataformes a la calçada del costat Besòs del carrer Marina, entre Mallorca i València, una prova pilot per comprovar-ne el funcionament. Al setembre està previst instal·lar un altre element al mateix carrer, entre València i Aragó, i a la tardor hi haurà una segona prova amb més plataformes al carrer de Sardenya.

Recreació plataformes en calçada a l'entorn de la Sagrada Família

La idea és poder ampliar "puntualment" la vorera, ha informat l'Ajuntament en un comunicat, una iniciativa pionera a la ciutat. Les plataformes instal·lades aquest dijous encabiran un màxim de tres taules i 12 cadires, i estan ubicades preferentment entre places d'aparcament. El seu manteniment anirà a càrrec dels propietaris dels establiments que les explotin comercialment.

La iniciativa està finançada amb gairebé 100.000 euros provinents de la taxa turística, amb la intenció que permeti "resoldre les disfuncions" per l'ús intensiu de l'espai públic, partint de la base que el temple de la Sagrada Família rep cada any al voltant de 3,2 milions de visitants i que el nombre de turistes al seu voltant és de 10 milions.

stats