Salut demana fins a 72 hores de marge per decidir si cal endurir les restriccions

Campins demana no esperar a tenir "les UCI plenes" per fer passos enrere si els casos continuen pujant

Ara
2 min
Una imatge de l'AP-7 en l'operació sortida de Setmana Santa fa uns dies

BarcelonaLa Generalitat segueix l'evolució de les dades de la pandèmia per decidir, si escau, un enduriment de les restriccions si hi ha un empitjorament dels casos greus i els ingressos. És el principal tema que té ara damunt la taula el Procicat, que s'ha reunit aquest dilluns però que no s'espera que prengui cap decisió fins a finals de setmana i depenent de com avanci la pressió als hospitals. Les mesures vigents s'acaben el divendres, 9 d'abril, i de fet el secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha afirmat que s'ha de deixar un marge de 48 a 72 hores per decidir si cal fer passos enrere: "Els indicadors no augmenten però es mantenen estables. Això no són per a nosaltres bones notícies i ens haurem de donar un cert temps per no prendre les decisions en calent", ha subratllat a Catalunya Ràdio.

"Ens venen dies assistencialment complicats", ha continuat Ramentol referint-se al degoteig a l'alça d'ingressos a l'UCI (431 pacients en total i set més en les últimes 24 hores). A més, hi ha 1.608 ingressats en hospitals per covid-19 i la xifra ha pujat de 57 persones des de l'última actualització ahir i s'han registrat 17 morts més.

La cap d'epidemiologia i medicina preventiva de l'Hospital de la Vall d'Hebron, Magda Campins, ha indicat a Catalunya Ràdio que si d'aquí a divendres el nombre de casos continua creixent "caldrà endurir les mesures". "No podem esperar a tenir les UCI plenes per prendre decisions".

L'evolució de la pandèmia a la resta de l'Estat també preocupa el govern espanyol. "Hi ha un clar ascens però hem de ser prudents per veure on ens porta aquest repunt", ha dit la ministra de Sanitat, Carolina Darias, aquest migdia sobre el que mostren les dades durant aquests dies de Setmana Santa. Darias ha apuntat que l'objectiu del 70% de vacunats a l'estiu era "a l'abast".

De fet, Castella i Lleó ja ha anunciat noves restriccions: tanca l'interior de bars, restaurants i sales de joc de 21 municipis (com Valladolid, Burgos, Palència, Segòvia i Sòria) a partir de demà i durant quinze dies perquè la incidència acumulada a 14 dies supera els 150 casos per cada 100.000 habitants. Així, només les províncies de Zamora i Àvila queden al marge d'aquestes noves restriccions.

stats