Salut ultima la reobertura de l'oci nocturn

Cabezas evita parlar de dates i diu que es busca una solució "adequada per a tothom"

Ara
2 min
Una discoteca de Tarragona l’estiu passat.

BarcelonaEl departament de Salut es reunirà aquest divendres amb el sector de l'oci nocturn per acordar les mesures de la reobertura que, previsiblement, serà "en unes setmanes", segons ha indicat la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas. Si bé ha evitat parlar de dates, ha assenyalat que busquen una reobertura favorable per a tothom, tenint en compte també la "recuperació econòmica" d'un sector que fa mesos que està tancat a causa dels contagis del covid. En tot cas, ha insistit, estaran atents a l'evolució de la situació epidemiològica. El principal dubte ara és saber si de cara a la revetlla de Sant Joan, la pròxima festivitat del calendari, aquests locals ja estaran oberts o si el Govern finalment optarà per ajornar-ne l'obertura algunes setmanes més.

Després que alguns governs autonòmics, encapçalats per Madrid i Euskadi, votessin en contra del pla de desescalada del govern espanyol, es rebel·lessin contra les imposicions –Madrid hi ha arribat a presentar un recurs davant l'Audiència Nacional– i anunciessin que posarien en marxa el seu propi full de ruta, el ministeri de Sanitat ha acceptat que les mesures que proposa per reobrir les discoteques i celebrar grans actes multitudinaris siguin només recomanacions. Ara, doncs, són les comunitats autònomes les que tenen l'última paraula sobre possibles restriccions al sector.

La patronal de l'oci nocturn catalana, Fecasarm, ha celebrat aquest dijous que les comunitats siguin les encarregades de preparar la desescalada i ha demanat a la Generalitat "valentia i confiança en els empresaris" després de quinze mesos amb els locals tancats. El sector espera que la Generalitat dicti una resolució com més aviat millor "amb unes condicions que facin mínimament rendibles les activitats". Això inclouria, per exemple, que les discoteques puguin continuar obertes més enllà de les tres de la nit, que es pugui fer ús de la pista de ball i que les restriccions es vagin flexibilitzant cada setmana o cada quinze dies segons l'evolució de la situació sanitària.

stats