Salut

La falsa metgessa de Berga també va fer d'infermera sense tenir cap títol

Els Mossos d'Esquadra, que han detingut la dona, sospiten que va treballar en almenys tres centres sanitaris

M. R.
2 min
Un sou mitjà de facultatiu de l’ICS és de 62.000 euros anuals. La metgessa hi va arribar el 2016 treballant 25,5 hores la setmana.

BarcelonaMai es va treure la carrera de medicina ni tampoc disposava de cap títol universitari. Però la falsa metgessa de Berga va arribar a treballar en fins a tres centres sanitaris com a doctora o com a infermera (l'Hospital de Berga, la Dexeus i una clínica de Girona), així com en una empresa de serveis sanitaris. Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimarts la dona, de 30 anys, i continuen investigant com s'ho va fer perquè l'anessin contractant, tot i la manca de formació i d'experiència, sense aixecar sospites.

Segons la base de dades del Col·legi de Metges de Barcelona, la falsa metgessa utilitzava el número de col·legiat d’un altre doctor. Per entrar a treballar a l'Hospital de Berga en va tenir prou amb mostrar una captura de pantalla amb el número de col·legiada i dues fotografies vestida de metgessa. El responsable del departament de recursos humans –a qui el centre ha acomiadat fulminantment per haver contractat la falsa doctora– li va donar una data d'incorporació, amb el compromís que aleshores aportés la documentació físicament. Mai ho va fer. Quan l’hospital va esbrinar que no constava a la base de dades del Col·legi de Metges, li van obrir un expedient disciplinari per falta molt greu i la van suspendre de les funcions.

Informes amb la firma digital d'un altre metge

En la majoria dels centres va elaborar i firmar informes i receptes amb la firma digital d’un altre metge i el seu número de col·legiat. També va falsejar el resguard de pagament del títol de graduada en medicina de la Universitat de Girona. Els Mossos d'Esquadra li atribueixen quatre delictes continuats d'intrusisme professional, un delicte continuat de falsificació documental i un delicte d'usurpació d'estat civil, per haver fet servir el nom i el número de col·legiat d'una altra persona.

La investigació continua oberta i els Mossos fan gestions amb altres centres sanitaris i serveis d’ambulàncies on la detinguda també podria haver treballat. A més, s’està recollint tota la informació sobre els pacients afectats.

stats