Societat 10/02/2016

Sant Adrià i l'Hospitalet de Llobregat, dues reclamacions més perquè Adif netegi les seves instal·lacions

El municipi del Besòs va interposar un contenciós administratiu el 2014 per les deixalles acumulades, sobretot a la zona de les Tres Xemeneies

Pau Cortés
2 min
Deixalles a prop de l'estació de Sant Adrià, aquest dimecres. / ARA

BarcelonaLes acusacions del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, que Adif no manté en bones condicions les seves instal·lacions, i que és responsable en conseqüència del caos ferroviari d'aquest dimarts, no són els únics fronts oberts que té l'empresa a l'àrea metropolitana per aquesta qüestió. L'Hospitalet de Llobregat s'hi ha sumat aquest dimecres, mentre que el cas de Sant Adrià de Besòs ve de més lluny i és el que ha tingut més recorregut, ja que ara mateix es troba pendent de resolució judicial.

El 2014, el municipi del Besòs va interposar un contenciós administratiu contra Adif per la quantitat de deixalles que s'acumulen en alguns punts de les vores de les vies. El punt més problemàtic es troba al tram que passa a tocar de les Tres Xemeneies, el monument més conegut de la ciutat, una zona força abandonada, amb pocs habitatges, alguns dels quals només conserven la façana. Aquest dimecres, en una reunió amb altres alcaldes metropolitans per presentar l'Eix Besòs, l'alcalde del municipi, Joan Callau, titllava la zona d'"abocador" i assegurava que ells ja han fet tot el possible, com la instal·lació d'una càmera de vigilància, que ja ha permès detenir algunes persones que hi havien abocat deixalles. La responsabilitat de la neteja, però, diu Callau, és d'Adif.

L'empresa, en canvi, diu que es tracta de fet "d'un problema d'incivisme", ja que les restes "no les generen els trens ni les infraestructures ferroviàries". Adif diu que van estar col·laborant amb el govern municipal, que ja van fer una operació de neteja i que els van oferir un conveni de col·laboració, però que l'Ajuntament no només no el va voler signar sinó que va interposar el contenciós.

"Deixadesa i sordesa d'Adif"

L'altre punt de fricció és l'Hospitalet de Llobregat, on l'alcaldessa, Núria Marín, ha tornat a exigir aquest dimecres a Adif que netegi la brutícia acumulada a l'entorn de les vies de tren, en aquest cas de la línia de Vilafranca.

La batlle ha criticat "la deixadesa i la sordesa d'Adif, que no atén les peticions del veïnat i de l'Ajuntament per mantenir en bones condicions la xarxa de Rodalies i minimitzar les molèsties que ocasiona als veïns dels habitatges pròxim al traçat".

stats