Seguretat

Presó eludible amb fiança per als dos mossos arrestats per vexar i lesionar un detingut a Barcelona

El cos ha apartat del servei els dos agents i n'investiga quatre més per la mateixa actuació

2 min
La comissaria de les Corts en una imatge d'arxiu

BarcelonaUna actuació policial dels Mossos d'Esquadra arran d'un altercat en un bar de l'Eixample de Barcelona a finals de l'any passat ha acabat amb dos dels policies que hi van intervenir detinguts i quatre més investigats. Els policies haurien detingut un home, però en lloc de portar-lo directament a la comissaria l'haurien retingut, vexat i colpejat. El jutge de guàrdia ha enviat provisionalment a la presó els dos agents arrestats, tot i que els ha fixat una fiança de 6.000 euros per poder eludir l'entrada entre reixes.

En cas que dipositin els diners, els retiraran el passaport i tindran prohibit sortir de l'Estat i acostar-se a la víctima a menys de 1.000 metres o comunicar-s'hi per qualsevol via. Els altres quatre policies investigats seran citats més endavant a declarar pel jutge que assumeixi el cas.

Els sis agents formen part d'una de les unitats de seguretat ciutadana que el cos té a Barcelona, que són els mossos que fan el patrullatge i atenen la ciutadania a peu de carrer. Segons ha avançat SER Catalunya, a finals de 2021 els policies investigats van acudir a un servei en un bar gai de l'Eixample per un home que estava provocant aldarulls al local. Segons la denúncia d'aquest home, els agents se l'haurien emportat detingut, però en comptes de portar-lo a la comissaria, l'haurien retingut, agredit i vexat i el van acabar deixant enmig del carrer al crit de "a veure si et violen".

Expedient disciplinari

La Divisió d'Afers Interns (DAI) dels Mossos, que és qui ha revisat l'actuació i va practicar les detencions de dos dels sis agents aquest dijous, ha incoat un expedient disciplinari als sis policies implicats en l'actuació sota sospita i ha apartat del servei als dos arrestats, a qui responsabilitza dels delictes de detenció il·legal, tortures i lesions. Als altres quatre investigats els atribueix només els dos primers delictes.

stats