Successos
Societat Successos 28/06/2023

Crim a Barcelona: apareix un cadàver estirat en un banc de la Vila Olímpica

A falta de la confirmació policial, l'entorn de la víctima assegura que era un ferroveller que dormia a la plaça on l'han trobat

3 min
Un amic de la víctima assenyalant el banc on ha aparegut el cadàver.

BarcelonaAl parc que hi ha a l'encreuament entre els carrers Joan d'Àustria i Llull, a la Vila Olímpica de Barcelona, aquest matí una persona hi ha trobat el cos d'un home sense vida. Estava estirat en un banc, hi havia sang per terra i al seu costat hi havia un carret de la compra amb ferralla. Els Mossos d'Esquadra s'han desplaçat fins al lloc dels fets i han practicat les primeres exploracions. En un inici, no es descartava res. S'ha esperat l'arribada del forense, que ha emès les primeres conclusions: segons fonts policials, el cadàver presenta signes de violència. No ha sigut un accident ni un suïcidi, segons el forense, l'han matat.

L'han trobat en una zona concorreguda per persones sense sostre. En aquella plaça, amb uns quants bancs, cada nit hi dormen subsaharians que es dediquen a la ferralla. Durant tot el dia van amb el carret caminant per Barcelona en cerca de metalls, i a la nit tornen per estar junts a la plaça. Els va bé estar allà, expliquen, perquè són molt a prop (a 100 metres) d'un magatzem on venen la ferralla que recullen. De nit, sopen plegats. El Lamine, un home d'entre 30 i 40 anys originari de Gàmbia, és qui sol treure un càmping gas per poder cuinar peces de carn. Tot i que els Mossos d'Esquadra encara no han confirmat la identitat de la víctima, diverses persones que el coneixen bé diuen que el mort és el Lamine. Ells mateixos s'hi han acostat i alguns l'han vist.

El magatzem de ferralla proper a la plaça on han trobat el cadàver.

Tot apunta que l'home no portava documentació, i per això costa tant identificar-lo. Sigui com sigui, fonts al corrent de la investigació fan una descripció de la víctima que quadraria amb l'aspecte del Lamine. Els seus amics, que s'han reunit aquest dimarts al matí al voltant del banc on l'han trobat mort, expliquen que era una persona “tranquil·la”, que “mai” volia posar-se en problemes. Per això estan especialment sorpresos. Dues de les persones que el coneixien amb les quals ha parlat l'ARA també es deien Lamine. Una era de Gàmbia, i l'altra del Senegal. També del Senegal, assegut al banc del costat, hi havia el Moussa. Coneix la víctima des del 2019, quan un dia va aparèixer per aquella zona i va demanar si li deixaven un lloc per dormir. Narra que ara el Lamine l'estava ajudant a obtenir papers, perquè ell en tenia i sabia com es feia. Coincidien a la plaça, però també pel centre de Barcelona buscant ferralla. Aquest dimarts, per exemple, el Lamine va anar a buscar-ne per la zona del Turó de la Rovira. Per la “muntanya”, com diuen ells. No va trobar gran cosa, i els testimonis consultats per l'ARA el van veure per última vegada al vespre, a la plaça on dormia.

Ell, però, no dormia al banc on ha aparegut mort, sinó en uns cartons quatre metres més enllà. Encara hi són. Ni els dos Lamine ni el Moussa dormien a la plaça, sinó en altres punts de la zona. Amb el Lamine dormien tres amics que aquest matí no eren per enlloc. Només quedava el banc i un bassal de l'aigua que els Mossos han fet servir per netejar l'escena del crim. En alguns punts, però, encara es podien veure gotes de sang. Ara, la tasca policial també se centra en trobar les persones que solien dormir amb la víctima.

Els cartons on solia dormir el Lamine.

Al magatzem de ferralla que hi ha a 100 metres de la plaça també coneixien el Lamine. És una nau enorme, plena de muntanyes de metalls diversos, des d'electrodomèstics fins a somiers. El treballador que està a la caixa diu que feia una mica més d'un any que el Lamine els portava ferralla. Ho feia habitualment, però no cada dia. Abans, explica, es dedicava al món de la construcció. Era un home prim, d'estatura mitjana i també de mitjana edat. Els seus amics encara no entenen com li ha pogut passar això a un noi que mai buscava problemes. A la plaça, a part d'incidents aïllats, gairebé mai hi havia baralles. Encara és una incògnita què ha passat aquesta nit.

stats