Successos

L'assaltant del McDonald's de Badalona es va voler venjar al veure imatges de Gaza

La causa està oberta per terrorisme jihadista i l'instruirà l'Audiència Nacional

2 min
Façana del centre comercial Màgic de Badalona.

BarcelonaL'home que dimecres passat va atacar amb una destral un McDonald's del centre comercial Màgic de Badalona ha ingressat a presó provisional després que fos detingut al mateix lloc dels fets. Els jutjats de Badalona, però, han enviat la causa a l'Audiència Nacional, ja que s'investiga com un cas de terrorisme jihadista. Tot i que en un inici es va descartar la motivació terrorista, finalment aquesta hipòtesi ha agafat força. Segons fonts consultades per l'ARA, l'home, d'origen pakistanès, va dir després de l'assalt que havia vist unes imatges per televisió de la guerra de Gaza i que s'havia volgut venjar dels Estats Units atacant un McDonald's, la famosa cadena nord-americana de menjar ràpid.

Moment de la detenció de l'atacant del centre comercial Magic de Badalona.

Aquesta afirmació motiva ara que l'home sigui investigat per un delicte de terrorisme jihadista. El detingut va trencar amb una destral els vidres i el mobiliari d'aquest local cap a les 19.30 h de dimecres passat, sense ferir cap persona. Un mosso d'esquadra fora de servei i un vigilant del centre comercial el van reduir. Arran de l'incident es va desallotjar el centre comercial i es va activar durant una hora el protocol de seguretat. Cap a les 20.30 h es va tornar a la normalitat. Segons fonts consultades per l'ARA, el detingut no tenia antecedents per delictes similars i feia poc que havia arribat a Catalunya, uns dos mesos.

En un inici es va descartar la motivació terrorista, i l'alcalde de la ciutat, Xavier García Albiol, va qualificar l'atacant de "desequilibrat". Tot i això, les declaracions posteriors del detingut, així com el registre del seu mòbil, han conduït els investigadors dels Mossos d'Esquadra cap a la hipòtesi del jihadisme. Per tot plegat ja no l'investigaran els jutjats de Badalona sinó l'Audiència Nacional, instància competent en casos de terrorisme.

stats