Tràfic de drogues

Els Mossos intervenen vuit tones d’haixix a Arenys de Mar

Es tracta d’una quantitat rècord en els últims anys, que es va interceptar la nit del 6 de juny

ARA
2 min
Narcollanxa capturada per la Guàrdia Civil en aigües del delta de l’Ebre.

BarcelonaLa confiscació d’haixix a Catalunya va en augment. L'última intercepció ha sigut aquesta mateixa setmana a la costa del Maresme, on durant la nit del 6 de juny els Mossos d’Esquadra i el Servei de Vigilància Duanera van frustrar l’intent de dues narcollanxes de desembarcar diverses tones d'haixix. En total, segons ha pogut confirmar l’ARA, s’han recuperat vuit tones de droga, una xifra rècord en els últims anys.

Durant la nit del 6 al 7 de juny una embarcació del Servei de Vigilància Duanera que estava patrullant al mar va veure com s’acostaven dues narcollanxes a la costa, a l’alçada d’Arenys de Mar. En aquell moment, els tripulants van avisar els Mossos perquè actuessin des de terra ferma. Abans que arribessin a la costa, però, una de les embarcacions de Vigilància Duanera va aconseguir interceptar una de les dues narcollanxes. A l'arribar a la llanxa, però, no hi havia ningú: les persones que la tripulaven l’havien abandonat i havien llençat els farcells de droga a l’aigua. Els ocupants de la segona llanxa també van llençar al mar la droga que portaven i van poder fugir de la zona a bord de la mateixa embarcació. Ara els Mossos mantenen oberta una investigació per trobar els fugats.

Un 2023 de rècord

Les vuit tones d’haixix interceptades per la policia suposen un rècord dels últims anys, que supera el registrat en un únic decomís l'any passat, també al Maresme. Llavors l'embargament de droga es va fer al port de Mataró, on es van intervenir 5.500 quilograms. Uns mesos després, al maig, els Mossos van enxampar un desembarcament de quatre tones d’haixix a l’Ametlla de Mar, al Baix Ebre.

De fet, el 2023 va ser un any de rècord pel que fa als decomisos d’haixix: se'n van confiscar un total de 17 tones, un 140% més que el 2022. Després d’uns anys de disminució del tràfic d’aquesta substància, fa uns anys que els contrabandistes d’haixix s’han reactivat, segons explicava al mes de març a l’ARA l’inspector dels Mossos Antoni Salleras, cap de l’Àrea Central de Crim Organitzat.

stats