Operació antidroga amb un mosso detingut a Girona

L'operació es tanca amb set arrestats i tres plantacions de marihuana intervingudes

Gerard Mira
2 min

BarcelonaUn agent dels Mossos d'Esquadra ha estat detingut aquest matí, juntament amb sis persones més, com a resultat de l'operació del Departament d'Afers Interns (DAI) per intervenir i desarticular una organització dedicada al cultiu i tràfic de drogues, concretament la venda de marihuana, a Girona. Els agents del DAI han localitzat dins el domicili del carrer Ullastret, on s'havia establert el grup, una plantació de marihuana amagada al pàrquing. Als detinguts se'ls atribueixen delictes contra la salut pública, defraudació de fluid elèctric i revelació de secrets. En aquest últim delicte hi ha implicat l'agent de seguretat ciutadana de la comissaria de Girona. Hi ha una vuitena persona identificada que no ha quedat detinguda, però a qui sí que s'ha obert una investigació.

La investigació l'ha assumit la DAI dels Mossos perquè hi ha un agent implicat que vinculen amb una organització criminal. De fet, la DAI ja investigava aquest agent perquè tenia sospites que passava informació a diferents delinqüents de la demarcació, entre ells aquest clan, segons han explicat fonts policials. L'agent detingut està ara apartat del servei i a l'espera que es resolgui el procediment judicial.

Dispositiu antidroga DAI

L'operació, amb una vintena d'agents, ha començat a les nou del matí amb l'escorcoll de dos domicilis de Girona i un al municipi veí de Quart, i s'ha acabat al cap de sis hores després que els agents del cos de policia hagin localitzat i requisat tot el cànnabis de tres plantacions, aires condicionats que els detinguts utilitzaven per mantenir la temperatura idònia per al creixement de les plantes i diversos utensilis que es fan servir especialment per cultivar plantacions d'interior.

Al vídeo que han publicat els Mossos d'Esquadra es pot veure l'interior de l'amagatall on el grup tenia una de les tres plantacions localitzades, amb més de 50 plantes. Algunes de les plantes encara estaven en fase de creixement, però d'altres ja estaven tallades i penjades d'un fil d'estendre per assecar el producte: el pas previ a disposar la marihuana per comercialitzar-la.

Agents fora de la llei

El policia detingut aquest matí a Girona no és el primer que es veu implicat en una operació antidroga. El mes de desembre passat, quatre agents dels Mossos d'Esquadra van ser detinguts –tot i que van quedar en llibertat posteriorment– acusats de quedar-se diners intervinguts en una operació policial en què ells mateixos havien participat i de facilitar informació als grups delictius sobre les futures accions contra el narcotràfic, que haurien extret de les bases de dades policials. Un dels agents detinguts aleshores també es dedicava a vendre el material decomissat.

stats