Successos
Societat Successos 02/05/2023

On és la pistola? La pregunta que el presumpte assassí de Sant Hipòlit no vol respondre

El detingut s'acull al dret de no declarar i els Mossos no troben l'arma homicida

3 min
La policia científica amb un detector de metall a Sant Hipòlit de Voltregà.

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra van activar dilluns les unitats d'elit, com el Grup Especial d'Intervenció (GEI), per capturar el presumpte autor dels trets mortals contra un noi de 15 anys de Sant Hipòlit de Voltregà. El tenien identificat: de nom Dani, però conegut com a Perry, era un home de 40 anys que molts veïns qualifiquen de problemàtic. Va fugir muntanya amunt i la policia sospitava que encara portava l'arma a sobre. Per això, quan diversos testimonis el van situar al voral d'una carretera a dos quilòmetres de casa seva, hi van anar una desena de cotxes, entre ells els GEI, per si la detenció acabava amb un tiroteig. Però va ser tot al contrari. El van envoltar, no es va resistir i entre uns quants agents el van fer pujar a un cotxe patrulla. Abans, el van escorcollar i es van endur una sorpresa: no hi havia rastre de la pistola.

24 hores després, continua sent una de les principals preguntes que es fan els investigadors dels Mossos d'Esquadra. De moment, el Perry no vol respondre ni aquesta ni cap altra qüestió. A comissaria, segons fonts consultades, es va acollir al dret de no declarar i s'ha mantingut pràcticament callat fins ara. Aquest dimecres al matí la policia l'ha portat a la porta de casa seva, l'escenari del crim. Amb detectors de metalls, els Mossos han revisat tota la casa de dalt a baix durant gairebé dues hores i no hi han trobat res. Li han preguntat més d'una vegada on era la pistola i el Perry ha mantingut el silenci. Al migdia, els Mossos també havien d'escorcollar una fàbrica de Manlleu on el detingut hi hauria treballat. Diverses fonts apunten que el Perry no tenia una feina fixa, però anava fent feinetes. Una d'aquestes era en tasques de soldador en aquesta nau. Finalment, l'escorcoll s'ha suspès.

La nau de Manlleu que els Mossos no han acabat escorcollant.

Trobar la pistola pot ser per als Mossos com buscar una agulla en un paller. La policia sospita que durant les vuit hores de recerca, el Perry es va amagar a la muntanya de Sant Martí Xic, una zona boscosa amb quilòmetres i quilòmetres de vegetació. Si no és a casa o a la nau, podria ser que l'arma homicida estigués perduda enmig de la muntanya. Segons persones que el coneixen bé, el Perry tenia una pistola de balins metàl·lics que va trucar per poder-hi disparar bales de veritat. De vegades, la portava a sobre pel carrer. Aquesta seria la pistola que ara no apareix enlloc. En les pròximes hores, el detingut passarà a disposició judicial.

Cocaïna

El Perry tampoc ha volgut explicar res sobre el que va passar dilluns a la matinada a les portes de casa seva. La nit va ser llarga a Sant Hipòlit, que celebrava un títol europeu, la WSE Cup, del seu equip d'hoquei patins. Al poble, l'hoquei és gairebé una religió. Als voltants del pavelló diverses persones hi van veure el Perry i l'Aleix, un noi de 15 anys també del poble. Diversos veïns expliquen que els darrers mesos havia tingut topades amb gent més gran que ell. Unes hores després que tots dos assistissin a la celebració al pavelló, l'Aleix va morir assassinat a la porta de casa el Perry.

A les tres de la matinada diversos testimonis ja van detectar una baralla als voltants del camp de futbol, no gaire lluny de casa el Perry, on van participar alguns dels protagonistes que dues hores després eren a l'escenari del crim. A les cinc de la matinada, quatre persones eren al portal del presumpte assassí. Segons un testimoni, eren una noia, un noi, el Perry i l'Aleix. Tot va començar amb una discussió que, segons fonts consultades, seria per un tema de drogues, concretament relacionat amb la cocaïna. Dues de les persones que van protagonitzar l'escena, de fet, solen traficar amb estupefaents, segons diverses fonts.

Un veí ho va veure en directe perquè el van despertar els crits i explica que algú va clavar un cop de puny al Perry, a qui va començar a sagnar el nas. Després va entrar a casa seva i en va sortir amb un bat de ferro i una pistola. Va fer servir l'arma de foc i va disparar dos trets contra l'Aleix, que va quedar estès a terra. El Perry, segons el mateix testimoni, va marxar a peu en direcció a la muntanya. "Que hagi passat això en un poble tan petit és impensable", expliquen des de l'entorn de la víctima. Aquest dimarts a les 19 h unes 200 persones s'han concentrat a la Plaça de la Vila per condemnar l'assassinat de l'Aleix.

Familiars, amics i coneguts del jove de 15 anys s'han concentrat per fer un minut de silenci a la plaça de la Vila.
stats