El sospitós d'haver matat homes gais a Bilbao s'entrega a la policia

El noi, que ha quedat detingut, ha negat qualsevol relació amb els crims segons avança EITB Media

E. F.
2 min
El barri antic de Bilbao en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl noi que buscava l'Ertzaintza com a presumpte autor d'almenys quatre crims contra homes gais a Bilbao ha quedat detingut aquest dijous després d'haver-se presentat a una comissaria per negar els fets, segons ha avançat EITB Media de fonts pròximes al cas. El sospitós, d'uns 25 anys i amb antecedents, ha comparegut a les dependències policials sabent que el buscaven per negar qualsevol vinculació amb la mort de les víctimes i mostrant-se disposat a cooperar amb els agents, segons el mateix mitjà.

La policia el relaciona amb una sèrie de morts a la ciutat els últims mesos, tots homes homosexuals, amb els quals el presumpte assassí hauria contactat a través d'una aplicació de cites. Un cop a casa de les víctimes, les hauria drogat per robar-los diners del compte corrent abans d'acabar matant-les. De fet, en una mostra de sang congelada després de l'autòpsia de l'última víctima es van detectar rastres d'èxtasi líquid o GHB utilitzat per a la submissió química. Tot i que en un primer moment les morts no s'havien relacionat amb un fet criminal, sinó que es consideraven naturals, la família d'una de les víctimes va alertar la policia que havien sostret una quantitat important de diners dels seus comptes just abans dels fets.

La versió de la família va acabar sent molt semblant al relat d'almenys tres casos més que havien passat amb anterioritat a la mateixa ciutat, entre el setembre i l'octubre. Les víctimes són homes gais i a tots els faltaven diners després d'aparèixer morts. Per als investigadors hauria estat fonamental el testimoni d'un home que el mes de desembre passat va aconseguir fugir de l'agressor després de demanar auxili als veïns, segons ha recollit una informació d'El Correo.

Les sospites de la policia basca, que ha manifestat que és davant un dels casos més difícils que ha hagut d'afrontar, no s'acaben aquí. Estan analitzant almenys quatre morts més dels últims mesos que també van ser considerades inicialment com a naturals, per veure si hi ha indicis que podrien haver estat víctimes del mateix assassí. Si es confirmés, serien vuit els homicidis investigats. Segons ha transcendit, totes les víctimes tenien edats semblants i vivien a la zona del barri antic de Bilbao. De moment, només les primeres quatre morts estan sent objecte d'investigació judicial, mentre que les altres quatre encara estan pendents d'una anàlisi policial més detallada.

stats