Societat 12/04/2016

Suspès (de moment) el judici contra el regidor de la CUP Josep Garganté

El jutjat d'instrucció 22 vol estudiar el recurs presentat pel ministeri fiscal i per la defensa contra la resolució del jutge

Ara
1 min
El regidor de la CUP Josep Garganté, durant la comparaixença /MARC ROVIRA

BarcelonaEl jutjat d'instrucció 22 de Barcelona ha suspès el judici per un delicte lleu contra el regidor de la CUP de Barcelona Josep Garganté per presumptes coaccions a un metge perquè modifiqués el seu informe sobre un manter ferit per assenyalar la Guàrdia Urbana. El jutjat vol estudiar el recurs presentat pel ministeri fiscal i la defensa de Garganté contra la resolució del magistrat. La causa, a més, s'ha ampliat i també es troba acusada una de les persones que van acompanyar el regidor: un representant del col·lectiu Tras la Manta.

La Fiscalia va presentar un recurs alertant que els fets eren més greus del que concloïa el jutge i sol·licitant, per tant, que el cas no s'enviés a judici el 22 d'abril, com estava previst. Sol·licita que s'acusi Garganté, també, d'intentar que el metge falsifiqués l'informe.

La decisió judicial arriba després que ahir l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, fes públic el seu suport a l'actuació de la Guàrdia Urbana en aquest cas i que la CUP tingui previst comparèixer aquest dimarts per valorar la situació.

stats