Societat 31/07/2017

El parc temàtic de l'esport Open Camp tanca per buscar finançament

El complex situat a l'Anella Olímpica de Barcelona demana la col·laboració a l'Ajuntament per tirar endavant el projecte

Ara
2 min
Instal·lacions de l'Open Camp a l'Anella Olímpica

BarcelonaEl parc temàtic dedicat a l'esport de Barcelona Open Camp ha tancat temporalment les instal·lacions per dedicar-se a buscar una inversió econòmica que permeti tirar endavant el projecte.

L'empresa gestora reconeix que es va equivocar en les previsions de públic i ingressos, que calculava que serien més elevades del que han acabat sent un any després d'haver posat en marxa l'activitat. Per això, demanen la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona per tirar endavant la iniciativa.

L'Open Camp va obrir les portes el 18 de juny del 2016 com el primer parc d'atraccions del món dedicat només als esports. Ara, ha tancat fins a la tardor i espera tancar un pacte amb el consistori que l'ajudi a promocionar-se i que sigui flexible a l'hora de cobrar el lloguer per l'ús de l'Anella Olímpica, un espai municipal. "Demanem que els esdeveniments esportius públics de la ciutat es situïn aquí. Seria una manera de donar-nos a conèixer", declara el director general de l'empresa promotora, Paco Medina.

L'empresa assegura que ha invertit 7,8 milions d'euros en la millora de les instal·lacions i que, amb la posada en marxa de l'activitat, ha aconseguit dinamitzar l'espai de l'Anella Olímpica, que fins llavors generava un dèficit de 2,5 milions d'euros anuals al consistori barceloní.

Amb aquest argument, Medina justifica "flexibilitzar" el cànon anual de 950.000 euros que l'empresa ha de pagar a l'Ajuntament. Tot i això, fins ara, la entitat promotora només ha pagat els dos primers anys i mig d'aquest cànon. "Quan vam veure que no rebíem tants ingressos com ens esperàvem, vam haver de prioritzar els sous dels treballadors", argumenta Medina.

El suport de l'Ajuntament, segons el director general, generarà seguretat i confiança per trobar nous inversors que apostin pel projecte. Fins ara, treballaven en les instal·lacions 75 persones i 30 més eren llocs de feina indirectes.

stats