Societat 04/11/2014

Una sèrie de terratrèmols a la costa de Tarragona fa reaparèixer el fantasma del Castor

Hi ha hagut set sismes en vuit dies a la zona on es faran noves prospeccions de Repsol

Ara
1 min
Els set sismes dels últims vuit dies, al mapa de l'Institut Geogràfic Nacional.

BarcelonaProtecció Civil de la Generalitat i l'Institut Geogràfic Nacional del Ministeri de Foment han detectat aquest dimarts al matí un sisme de 2,8 graus a l'escala de Richter, que no ha causat danys materials ni personals, davant la costa de l'Hospitalet de l'Infant. En concret, el sisme s'ha produït a les 09.42 hores.

Tres quarts d'hora abans, s'ha registrat un altre terratrèmol, en aquest cas de 2,7 graus. Ambdós sismes s'han detectat a una profunditat d'onze quilòmetres. El telèfon d'emergències 112 ni les policies locals ni els ajuntaments dels municipis més pròxims no ha rebut cap trucada relacionada amb l'incident.

Es tracta del setè sisme que es produeix a la zona des del passat 28 d'octubre, dels quals dos van superar els 2 graus a l'escala de Richter. Concretament, van ser un sisme de 2,2 graus el passat 28 d'octubre a les 12.09 h i de 2,6 graus el 30 d'octubre a les 23.56 h. També el dia 30 d'octubre es va produir un terratrèmol d'1,6 graus; d'1,8 graus el 31 de d'octubre i d'1,5 graus el 3 de novembre.

Els terratrèmols s'han produït a la zona on es faran noves prospeccions de Repsol, a prop de la plataforma Casablanca. A l'octubre el ministeri de Medi Ambient va aprovar la declaració d'impacte ambiental per fer proves de sísmica 3D a la recerca de noves bosses de petroli, que ara estan pendents de l'autorització definitiva del ministeri d'Indústria. Al juny, el Síndic de Greuges va obrir una investigació d'ofici sobre les autoritzacions.

stats