La Fiscalia veu bé mantenir el límit de persones a les trobades

La decisió final depèn del TSJC, que preveu pronunciar-se aquest divendres

2 min
Una cambrera recollint la taula de la terrassa d'un bar de Barcelona durant la pandèmia del covid-19

BarcelonaLa continuïtat de dues restriccions pel covid que s’han aplicat durant l’últim mig any, amb l’estat d’alarma, està pendent de la decisió Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Són el límit de màxim sis persones a les trobades i els aforaments al 50% als actes religiosos. Com que dissabte a la mitjanit decau l’estat d’alarma, les dues mesures necessiten l’aval dels jutges perquè afecten drets i llibertats fonamentals: de reunió i de culte. El Govern va presentar ahir la petició per mantenir-les al TSJC, que preveu pronunciar-se aquest divendres. De moment la Fiscalia Superior ja ha avançat aquest matí que veu bé continuar amb les mesures els pròxims 15 dies.

La Fiscalia considera que les restriccions preventives “de reducció de la mobilitat i contacte entre persones han sigut efectives en la contenció” del virus. També troba “adequat” l’informe que ha presentat l’Agència de Salut Pública de Catalunya per argumentar les mesures, tot i que admet que les restriccions “poden comportar unes limitacions en l’exercici de determinats drets fonamentals”, que “en cap cas” en poden suposar “la suspensió”. Però assegura que amb la proposta de la Generalitat “es compleix” la proporció per a “la necessària preservació de la salut del conjunt dels ciutadans”. Per això conclou que “no s’oposa” a la ratificació de les mesures.

Si la decisió final del TSJC avala prohibir les trobades de més de sis persones i limitar els aforaments al 50% als actes religiosos, les dues restriccions es mantindran a partir de diumenge, quan ja s'haurà acabat l’estat d’alarma. En canvi, com va anunciar el Govern fa dos dies, el toc de queda i el confinament perimetral de Catalunya deixaran d’aplicar-se. A més, a partir de diumenge es produirà la reobertura dels bars i restaurants per sopar, perquè els establiments podran tornar a tenir clients fins a les 11 de la nit.

stats