Societat 11/08/2016

Un centenar de manters es manifesten a Barcelona "disposats a pagar impostos"

La concentració coincideix amb l'aniversari de la mort de Mor Sylla i la detenció de diferents companys recentment

Montse Riart
2 min
Un centenar de manifestants aquest migdia

BarcelonaUn centenar de persones s'han manifestat al centre de Barcelona en suport al col·lectiu dels manters, coincidint amb el primer aniversari de la mort d'un venedor ambulant a Salou, Mor Sylla, durant una operació policial.

En la concentració hi han participat els quatre manters alliberats aquest dimarts, després d'onze dies a la presó per un delicte de venda il·legal. També reclamen la llibertat per a un altre company empresonat per la suposada agressió a un agent de la Guàrdia Urbana.

Un dels manifestants demana llibertat per un company

Enmig de crits de "Llibertat Sidil", "Cap persona és il·legal" i "No és delicte vendre per menjar", el col·lectiu ha arribat fins davant de la Generalitat. Durant una hora s'han concentrat davant del consolat del Senegal i han llegit un comunicat per reclamar solucions a les administracions.

Un dels manifestants davant les pancartes

Els manters han entregat al consolat el comunicat, en què asseguren que la seva "intenció" és "generar ingressos de manera digna". Demanen a la cònsol del Senegal que "escrigui una carta a les autoritats amb informació positiva sobre el rol dels manters", perquè faci de mediadora en el conflicte.

Crear una cooperativa que pagui impostos

El col·lectiu demana que "es tirin endavant llocs de treball". Proposen "crear una cooperativa, per tenir un lloc digne, generar feina i pagar impostos". Un dels portaveus del col·lectiu, Aziz Faye, ha explicat que el seu objectiu és trobar una sortida a tot plegat: "Creiem que per solucionar la venda ambulant no cal que ens enviïn la policia, es pot arreglar sense intervenció policial", ha assegurat.

Els manters reconeixen que en l'últim any ha crescut "la conflictivitat amb la policia" i diuen que se senten "oblidats" per les autoritats del seu país, però també per les de l'Estat.

Al final del recorregut han llançat un missatge a l'Ajuntament de Barcelona i a la Generalitat: "No es pot estar a favor dels refugiats i contra els manters, ni estar en contra del Centre d'Internament d'Estrangers i permetre que s'hi tanquin manters".

stats