Societat 06/07/2015

Forcades, contra la campanya de vacunació: "Infantilitza la població amb codis simples avalats per futbolistes"

La candidata de Procés Constituent insisteix que hi ha vacunes "que no són bones" i diu que la campanya del Col·legi de Metges "desprestigia" la població

Europa Press
2 min
Teresa Forcades, en una imatge recent / EFE

BarcelonaLa metge i candidata de Procés Constituent a la Generalitat, la religiosa exclaustrada Teresa Forcades, ha afirmat que la campanya de vacunació que promou el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona "desprestigia" la institució perquè en comptes d'elevar el debat sobre les vacunes el simplifica i només ofereix l'opció que cal vacunar-se. En un entrevista concedida després de la mort d'un nen que no havia estat vacunat de diftèria, Forcades, metge especialitzada en medicina interna i doctorada en salut pública, ha insistit que el debat no pot ser 'vacunes sí o vacunes no', i ha criticat "que sigui tabú el discurs que hi ha vacunes dolentes".

"Codis simples"

"Què volem? Infantilitzar la població? Intentar que la població obeeixi codis cada vegada més emocionals, més simples i avalats per futbolistes?", s'ha demanat Forcades, tot criticant la campanya en què personatges populars defensen la necessitat de vacunar-se. Per a ella, la campanya no és capaç de reflectir millor la complexitat de la realitat: "Entenc que no es pugui fer una tesi doctoral, però l'altre extrem tampoc pot ser", diu la religiosa, que assegura que, "tot i que sembli un escàndol dir que hi ha vacunes incloses al calendari vacunacional que no són bones, aquest és el cas". La religiosa cita com a exemple la vacuna del papil·loma perquè, segons ella, "no ha demostrat la seva eficàcia i diversos països l'han retirat".

Moratòria

Forcades proposa una moratòria en comptes de fer aquest tipus de campanyes "que diuen 'vacunes sí, vacunes sí!". Posa èmfasi en el fet que hi ha vacunes "l'eficàcia de les quals no està demostrada i que inclouen agents tòxics que no són bons per a la salut". "Això és veritat, és un cas científic", afirma, després d'assegurar que "això és un abús, perquè hem deixat una cosa tan delicada com els medicaments i la salut en mans d'unes companyies amb ànim de molt lucre, insaciables".

stats