Violència sexual

Violació a una nena a Badalona: en llibertat vigilada l'únic menor internat pel cas

El jutge accepta la petició de la defensa, però prohibeix al noi acostar-se a la víctima i al centre comercial on la van agredir

2 min
Centenars de veïns i regidors de l'Ajuntament de Badalona, amb l'alcalde al capdavant, s'han concentrat aquest migdia davant del consistori per rebutjar l'agressió sexual a una menor

BarcelonaDos mesos després el jutjat de menors ha decretat la llibertat vigilada per l'únic adolescent internat per la violació en grup d'una nena d'onze anys als lavabos del centre comercial Màgic de Badalona. Es tracta de l'únic dels presumptes autors de l'agressió sexual que estava preventivament en un centre de menors. Els Mossos d'Esquadra van arrestar dos dels cinc adolescents identificats per l'atac –un dels quals ja va quedar en llibertat amb càrrecs inicialment–, però els altres tres eren inimputables per la via judicial, perquè tenen menys de catorze anys, i és la Direcció d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) qui s'encarrega del seguiment.

Ara, segons ha avançat la periodista Anna Punsí i han confirmat fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el jutjat ha acceptat la petició de la defensa del presumpte agressor internat i n'ha decretat la llibertat vigilada. Ara bé, el jutge ha dictat dues ordres d'allunyament, una perquè no es pugui acostar ni comunicar amb la víctima i una altra perquè tampoc pugui anar al centre comercial on hauria tingut lloc l'agressió sexual i en el qual s'han investigat fins a tres atacs sexuals més en els últims mesos.

Segons el relat de la família, els cinc presumptes autors –juntament amb un sisè que no hauria pogut ser identificat– haurien abordat la menor una tarda que havia sortit a mirar roba a finals de l'any passat. Un d'ells l'hauria amenaçat a punta de navalla i entre tots l'haurien fet entrar en uns lavabos, on l'haurien forçat. Quan els agressors van marxar, la nena hauria intentat alertar un vigilant de seguretat, però, segons la família, no li va fer cas.

No va ser fins gairebé un mes després que la menor s'hauria decidit a explicar els fets a casa, després de saber per un germà seu que circulava un vídeo que els presumptes agressors haurien gravat sobre els fets. Precisament el jutge va decretar també l'internament d'un altre menor que hauria amenaçat el germà de la víctima. Tots dos estudiaven al mateix institut de Badalona.

stats