Societat 23/10/2017

El grup municipal demòcrata impulsa l'adopció d'animals al Zoo de Barcelona

La proposta, impulsada pel regidor Jordi Martí, ha estat aprovada amb els vots de tots els grups municipals a la comissió d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat

Ara
2 min
foto

BarcelonaEl grup municipal democràta i l'Ajuntament de Barcelona han arribat a un acord per impulsar la creació d'un espai d'adopció d'animals al Zoo de Barcelona. La proposta, impulsada pel regidor Jordi Martí, ha estat aprovada amb els vots de tots els grups municipals a la comissió d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat i acorda "instar el govern municipal a impulsar la creació d’un espai d’adopció d’animals al Zoo de Barcelona, en el marc de la nova estratègia d’inversions al Zoo, i a estendre la campanya de l’Ajuntament de Barcelona per al foment de la tinença responsable, les adopcions i la bona convivència amb prou informació sobre l’existència d’aquest espai”. En aquesta mateixa línia, Jordi Martí també ha destacat la importància d'"aprofitar la potencialitat del zoològic per multiplicar els efectes positius del que suposa l'adopció d'animals".

A la mateixa comissió s’ha admès a tràmit la iniciativa ciutadana per modificar l’article 32 de l’ordenança sobre la protecció, la tinença i la venda d’animals, impulsada de Plataforma ZOOXXI i que preveu la inclusió d’un espai destinat a fomentar l’adopció d’animals de companyia i l’adopció i acollida d’animals exòtics. Es tracta d'un programa de voluntariat per a la seva gestió i reubicació. Jordi Martí ha assenyalat que mentre es produeix el debat de com ha de ser el Zoo del segle XXI, un debat de llarg recorregut i que ha de tenir diferents iniciatives en paral·lel, “cal emprendre actuacions per al mentrestant”.

Martí també ha explicat que hi ha un greu problema de col·lapse al Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona i que, malgrat les campanyes, hi ha un augment d’abandonaments. “Seria bo tenir el canal del Zoològic, visitat per milers de famílies, perquè ens donaria la possibilitat d’incrementar les adopcions”. El mateix Martí ha assegurat que "la possibilitat d'adopció és necessària i urgent" abans no hi hagi un nou centre d'acollida.

stats