Comarques Gironines 20/12/2013

El Grup Peralada, Solineu Hotels i Vicenç Andreu de l'Escola d'Hostaleria de Girona, entre els distingits als Premis G!

Els guardons, creats al 2005 pel Patronat de Turisme, reconeixen la trajectòria i la bona gestió empresarial de professionals turístics gironins

Acn
3 min
Foto de família dels premiats a l'edició 2013 dels Premis G! / ACN

Torroella de MontgríEl professor de l'Escola d'Hostaleria de Girona Vicenç Andreu, el Grup Peralada o Solineu Hotels són alguns dels premiats pel Patronat de Turisme amb els Premis G! Aquests guardons es van crear el 2005 amb l'objectiu de reconèixer la trajectòria i la bona gestió de professionals turístics de la demarcació. A més, es complementen amb els premis de comunicació que distingeixen treballs que han fet que Girona tingui projecció a l'exterior. El periodista alemany de la Deutsche Presse Agentur Manuel Meyer, el documental de viatges italià 'Alle falde del Kilimangiaro' dedicat a Catalunya −de la cadena Rai 3− i el blog de turisme i viatges Hole in the Donut Cultural Travel també han estat premiats.

La vuitena edició dels Premis G! es va celebrat ahir a la tarda a Torroella de Montgrí enmig d'un ambient festiu, en ser un esdeveniment que serveix de punt de trobada del sector. Unes 200 persones van participar en l'acte que, enguany, ha servit també per homenatjar el col·lectiu dels espais i parcs naturals de la demarcació, per la tasca que estan duent a terme en matèria de conservació, protecció i promoció dels recursos i del patrimoni natural, animal i paisatgístic del territori.

En l'acte hi han intervingut el president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Joan Giraut; el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, i l'alcalde del municipi, Jordi Cordón.

Els Premis G! de les comarques gironines són uns guardons de turisme que el Patronat de Turisme va crear el 2005 amb l'objectiu de reconèixer i premiar la trajectòria i la bona gestió empresarial dels professionals turístics gironins. Alhora, també volen estimular la difusió a l'exterior dels recursos i atractius turístics de la Costa Brava i el Pirineu de Girona −mitjançant els de comunicació−, i promoure el coneixement científic del turisme aplicat a les comarques de Girona −a través dels premis recerca.

Els premiats

El VIII premi G! Josep Pujol i Aulí a la tasca professional s'ha decidit donar a Vicenç Andreu i Sancho, professional del sector i professor de l'Escola d'Hostaleria de Girona, en reconeixement de la seva tasca professional, que ha contribuït "de manera significativa" a incrementar la qualitat global del sector turístic i a projectar les comarques de Girona arreu del món.

El VIII premi G! Xiquet Sabater al projecte empresarial ha anat a parar al Grup Peralada. Segons el Patronat de Turisme, se'l premia per haver aconseguit donar a conèixer i projectar la marca Costa Brava arreu del món i per haver-la associat als valors de la cultura, la identitat i el paisatge.

El II premi G! especial Jordi Comas i Matamala s'ha atorgat a Concepció Ferrarons i Hermenegildo Vilaseca, del grup empresarial Solineu Hotels, per la seva contribució al turisme del Pirineu de Girona i per la projecció i el posicionament d'aquesta marca arreu del món.

El VIII premi G! de comunicació de les comarques gironines, en la categoria de mitjans escrits −dotat amb 6.000 euros− ha estat per al periodista alemany Manuel Meyer, de la Deutsche Presse Agentur, en reconeixement de la qualitat periodística per l'article 'Die unbekannte Seite der Costa Brava: Wanderung auf dem Camí de Ronda' i "per l'àmplia difusió de la marca Costa Brava a Alemanya".

El VIII premi G! de comunicació de les comarques gironines, en la categoria de mitjans audiovisuals −dotat amb 6.000 euros− és per a la producció del documental de viatges sobre Catalunya al programa 'Alle falde del Kilimangiaro', de la cadena italiana RAI 3.

El II premi G! de comunicació de les comarques gironines, en la categoria de mitjans digitals −dotat amb 4.000 euros− s'ha donat al blog de turisme i viatges Hole in the Donut Cultural Travel, en reconeixement de la sèrie d'articles dedicats a difondre la cultura, la gastronomia, el paisatge i la idiosincràsia de la Costa Brava i el Pirineu de Girona arreu del món.

El IV premi G! de recerca Yvette Barbaza al millor treball de recerca ha estat per al treball 'Patrimoni cromàtic natural, arquitectònic i social de la Costa Brava', de Núria Puig i Íngrid Baraut.

stats