Art
Cultura 05/04/2011

Se succeeixen les pressions internacionals per alliberar Weiwei

L'artista va ser detingut divendres i la seva família no ha pogut comunicar-se amb ell encara. Diferets països s'han manifestat en contra de les detencions arbitràries a la Xina

Reuters
1 min

PequínEstats Units, Gran Bretanya i Europa han manifestat en les últimes hores la preocupació per la desaparició de l'artista Ai Weiwei, detingut diumenge passat, i l'ofensiva contra dissidents i activistes xinesos.

L'ambaixador europeu a la Xina, Markus Eder, ha manifestat la seva preocupació pel "creixent ús de les detencions arbitràries" i ha instant "les autoritats xineses que s'abstinguin de practicar detencions arbitràries sota cap circumstància".

El portaveu del departament d'Estat dels Estats Units, Mark Toner, ha demanat l'alliberació immediata de l'artista i ha apuntat que "estem molt preocupats per les desaparicions, les detencions extralegals, els arrestos i les condemnes d'activistes dels drets humans per exercir el seu dret reconegut de llibertat d'expressió".

França i Alemanya van ser les primeres a reivindicar el retorn de l'artista, 36 hores després de la seva detenció, i van qualificar el règim xinès d'"inhumà". La dona de Weiwei, Lu Qing, ha explicat a Reuters que encara no tenen notícies seves. "Aquesta vegada la detenció sembla més seriosa", ha afegit.

stats