AEROPORTS
Economia 07/02/2012

Aena mantindrà la gestió "coordinada" del Prat

Ana Pastor no concreta el nou model aeroportuari en la seva compareixença al Senat

Efe
2 min
La ministra de Foment, Ana Pastor

MadridLa ministra de Foment, Ana Pastor, ha anunciat avui que el govern espanyol mantindrà la "gestió coordinada" de l'aeroport del Prat per part de les administracions central i autonòmica, per millorar la seva "capacitat i competitivitat".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així ha respost la ministra a la senadora de CiU Montserrat Candini, que ha reclamat la gestió exclusivament catalana de l'aeroport durant la primera sessió de control al govern de Mariano Rajoy al Senat.

Pastor ha considerat "clau" que les administracions autonòmiques i locals participin al costat d'Aena en la gestió del Prat i de Madrid-Barajas perquè els dos aeroports "competeixin a nivell mundial", i aconseguir amb això que aquestes instal·lacions prestin un servei més competitiu.

La ministra ha expressat el seu desig de "comptar" amb totes les forces polítiques per posar en marxa un "sistema de participació" que ajudi a optimitzar la gestió dels aeroports per "afavorir la cohesió" i "dinamitzar el territori".

Respecte a aquest pla de gestió, Pastor ha explicat que el seu ministeri vol dur a terme una "transformació" de la xarxa general d'aeroports que garanteixi "l'existència d'una empresa capdavantera amb capacitat d'expansió internacional".

No obstant això la senadora de CiU ha insistit que la gestió individualitzada del Prat "és una demanda de tota la societat civil", i necessària perquè l'aeroport de Barcelona pugui competir a nivell mundial, especialment "en temps de crisi".

Per tant, ha demanat a la ministra que sigui "sensible" a la demanda del govern català i l'ha instat a seguir buscant "conjuntament" les fórmules més adequades per continuar amb aquest procés.

Respecte a la interrupció del procés de privatització de l'aeroport del Prat, que va decidir el govern el passat 23 de gener, la ministra ha explicat que es va interrompre perquè la situació era "clarament desfavorable" i existia el risc que no hi hagués ofertes.

stats