Nigèria derrota Bòsnia i deixa els europeus fora del Mundial (1-0)

L'àrbitre ha anul·lat un gol legal de Dzeko abans del gol dels africans

Toni Padilla
Bòsnia, eliminada per Nigèria

BarcelonaNigèria somia en accedir als vuitens de final del Mundial per primer cop des de 1998 gràcies al seu triomf sobre Bòsnia per 1-0. Els balcànics encaixen la segona derrota i queden fora del torneig. Bòsnia no ha jugat un bon partit, a diferència del partit de la primera jornada contra l'Argentina, i s'ha queixat de l'àrbitre O'Leary, ja que un gol legal de Dzeko al primer temps ha estat anul·lat per fora de joc inexistent.

Bòsnia, amb un Pjanic apagat i amb Lulic reconvertit de lateral, ha intentat tocar la pilota i trobar forats interiors, però ha topat amb una Nigèria ordenada i poderosa amb espais. Omerou ha lligat en curt Dzeko i Emenike ha estat un malson en atac. Després d'un bon inici de partit africà, Bòsnia ha dominat, amb dues ocasions de Dzeko, però després del gol anul·lat, Nigèria ha colpejat gràcies a una jugada d'Emenike que ha rematat Odemwingie.

A la segona part Susic ha fet canvi, posant un segon punta, però Bòsnia no ha generat perill fins els darrers 5 minuts, amb un xut al pal de Dzeko i dues bones aturades d'Enyama.

Nigèria: Vicent Enyeama; Efe Ambrose, Joseph Yobo, Kenneth Omerou, Juwon Oshaniwa; Ogenyi Onazi, John Obi Mikel; Peter Odemwingie, Michael Babatunde (Uzoenyi, m.75), Ahmed Musa (Ameobi, m.65); i Emmanuel Emenike. Seleccionador: Stephen Keshi.

Bòsnia: Asmir Begovic; Mensur Mujdza, Toni Sunjic, Emir Spahic, Senad Lulic (Salihovic, m.58); Haris Medunjanin (Susic, m.64), Muhamed Besic; Ized Hajrovic (Ibisevic, m.59) Miralem Pjanic, Zvjezdan Misimovic; i Edin Dzeko.

Seleccionador: Safet Susic.

Gol: 1-0, m.29: Odemwingie.

Àrbitre: Peter O'Leary (Nova Zelanda)