MUNDIAL 2014
Esports 23/06/2014

Portugal evita quedar eliminada en el darrer segon contra els Estats Units (2-2)

Jones i Dempsey havien posat per davant els homes de Klinsmann en un partit molt emotiu a Manaus

Toni Padilla
Cristiano, durant el partit contra els Estats Units

BarcelonaLa selecció portuguesa ha aconseguit en el darrer segon de partit evitar quedar eliminada. Un gol de Varela en el darrer segon –l'àrbitre ha xiulat el final just després– deixa els portuguesos amb una mínima opció de classificar-se.

Manaus ha acollit un partit magnífic, obert, en què els Estats Units s'han quedat a un pas de classificar-se de forma matemàtica. Nani ha marcat ja als quatre minuts de joc després d'una errada de Cameron, i ha donat pas a un partit obert en què els dos porters han tingut força feina. Howard ha evitat el segon gol portuguès amb actuacions molt bones, però de mica en mica ha estat l'equip de Klinsmann qui ha imposat el seu ritme.

Amb un Bradley molt actiu, Estats Units han desaprofitat les seves ocasions –Bradley ha xutat contra un defensa a dos metres de la línia de gol, sense porter– fins que Jermaine Jones ha empatat amb un fort xut (74'). L'empat no servia de gaire als portuguesos, que han buscat marcar i han cedit els espais que han permès a Dempsey, fins llavors una mica apagat, fer el 2-1 als 87 minuts. Amb el nas fracturat i sense màscara de protecció, Dempsey ha fet el gol que semblava definitiu. Però en el darrer segon, Cristiano, que ha jugat un mal partit, molt condicionat per les molèsties que pateix, ha fet una centrada que Varela ha convertit en el 2-2 definitiu.

Els Estats Units i Alemanya queden amb 4 punts abans de jugar entre ells. Si empaten, els dos equips es classifiquen amb els alemanys primers. Ghana i Portugal, amb 1 punt, necessiten que l'altre partit no acabi en empat i sumar els tres punts golejant, per ser als vuitens.