MUNDIAL 2014
Esports 15/06/2014

Costa d'Ivori es deixa encomanar pel caràcter de Drogba i derrota els japonesos (2-1)

Dos gols en cinc minuts han donat el triomf a l'equip africà, que perdia al descans

Toni Padilla
Drogba, celebrant el triomf de la Costa d'Ivori

BarcelonaCosta d'Ivori ha debutat al Mundial sumant els tres punts en un partit en que ha dominat gairebé sempre el joc. Amb Drogba suplent per donar minuts a Bonny, l'euqip africà ha desaprofitat dues ocasions clares de gol abans de veure com en la primera acció ofensiva, Honda feia un gol molt estètic per als japonesos. Amb el gol a favor, el Japó ha ofert la seva millor versió, amb un joc col·lectiu que gairebé acaba amb més gols abans del descans.

A la segona part però, Lamouchi, tècnic dels africans, ha recuperat el control del matx. Als 62 minuts ha tret un migcampista per donar espai a Drogba, i en els cinc minuts posteriors han arribat dos gols, sempre gràcies a les bones internades del jove lateral Aurier. Primer Bonny i després Gervinho han donat la volta al marcador.

El Japó ja intentat reaccionar sense idees, veient-se superat per un rival que malgrat les lesions de Boka i Konan Ya, ha aguantat ferm.

Costa d'Ivori: Boubacar Barry; Serge Aurier, Didier Zokora, Souleymane Bamba, Arthur Boka (Constant Djakpa, m.75); Die Serey (Didier Drogba, m.62), Ismael Tioté; Salomón Kalou, Yaya Touré, Gervinho; i Wilfried Bonny (Konan Ya, m.77). Seleccionador: Sabri Lamouchi.

Japó: Eiji Kawashima; Atsuto Uchida, Masato Morishige, Maya Yoshida, Yuto Nagatomo; Hotaro Yamaguchi, Makoto Hasebe (Yasuhito Endo, m.54); Shinji Okazaki, Keisuke Honda, Shinji Kagawa (Yoichiro Kakitani, m.86); i Yuya Osako (Yoshito Okubo, m.67). Seleccionador: Alberto Zacheroni.

Gols: 0-1, m.15: Honda. 1-1, m.64: Bonny. 2-1, m.66: Gervinho.

Àrbitre: Enrique Osses (Xile). Amonestats Yoshida, Bamba, Zokora i Morishige.