MUNDIAL 2014
Esports 16/06/2014

L'Argentina debuta derrotant els bosnians amb un gol de Leo Messi (2-1)

Després d'un primer temps dolent, Messi i l'Argentina han reaccionat a la segona part superant els balcànics

Toni Padilla
Messi, celebrant el seu gol contra Bosnia

BarcelonaL'Argentina ha debutat al Mundial amb triomf per 2-1 sobre Bòsnia. L'escenari era el millor, el Maracanà, que vivia el seu primer partit de la fase final d'un Mundial des de la final del 1950. Amb el suport de milers d'argentins, l'equip de Sabella ha superat un rival molt digne. Ara, l'Argentina no ha enamorat.

Sabella ha apostat per una defensa de 5 per lligar curt el bosnià Dzeko. Amb Mascherano al mig del camp i Messi en atac amb Di Maria i Agüero –Higuaín ha estat suplent–, l'Argentina ha marcat als tres minuts gràcies a un desafortunat gol en contra dels bosnians. En el debut de Bòsnia a un Mundial, l'equip de Safet Susic ha jugat millor durant un primer temps molt tàctic, però no ha pogut marcar a la porteria defensada per Romero.

A la segona part, Sabella ha fet canvis i ha apostat per una defensa de 4 i un punta de referència. I l'Argentina ha millorat. El partit s'ha obert, i de mica en mica Messi ha donat la cara. Així ha marcat el segon gol, en una jugada marca de la casa: eslàlom, conducció i xut al pal. En el seu primer partit al Maracanà, Messi ha marcat el seu segon gol en un Mundial. El 2010 no en va fer cap. Aquest, doncs, és el segon després d'aquell marcat el 2006, curiosament contra un altre equip balcànic, Sèrbia.

Messi, que ha cridat el gol amb el cor, ha estat molt actiu a les contres. Els bosnians, però, no s'han rendit i Ibisevic ha marcat el 2-1 als 85 minuts. Fins al darrer segon, el partit ha estat obert, amb Messi a un pas de marcar de nou. I tot, amb un duel de càntics a la graderia entre argentins i brasilers. Al temple del futbol brasiler, l'afició argentina ha cantat el nom de Messi.

Argentina:

Bòsnia

Gols: 1-0, min 3: Kolasinac en pròpia porta. 2-0, min 65: Messi. 2-1, min 85: Ibisevic.