MUNDIAL 2014
Esports 14/06/2014

Xile debuta amb bon peu contra els australians amb un gol d'Alexis (3-1)

Els homes de Jorge Sampaoli han passat de jugar molt bé a patir una mica contra un rival dur

Toni Padilla
Alexis, celebrant el seu gol contra els australians

BarcelonaXile no ha fallat contra Austràlia i ha sumat els tres primers punts al grup B. Els homes de Jorge Sampaoli han jugat un bon primer temps a Cuiabá, i han obert el camí del triomf amb gols d'Alexis Sánchez als 12 minuts i Jorge 'el Mago' Valdivia als 14.

L'equip xilè, proper rival d'Espanya, ha ofert un joc dinàmic i alegre, amb Arturo Vidal jugant de titular tot just quatre setmanes de passar pel quiròfan a Barcelona. De mica en mica, però, una jove Austràlia s'ha refet i el veterà Tim Cahill, un dels pocs homes experimentats dels 'socceroos', ha fet el 2-1 (min 35) de cop de cap.

A la segona part, Austràlia s'ha revifat i ha buscat sempre el cap de Cahill. Al minut 53, l'àrbitre ha anul·lat de forma correcta un segon gol de Cahill per fora de joc i, al cap de quatre minuts, Claudio Bravo ha salvat una rematada a boca de canó de Mark Bresciano.

Sampaoli ha fet canvis, amb Alexis canviat de banda, i Xile ha aconseguit recuperar el control del partit. Finalment, Jean Beausejour ha marcat el 3-1 en els darrers minuts i s'ha convertit en el primer jugador xilè que marca en dos mundials.